SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilere elektrik, su, vergi ve nakit para desteği geliyor!

Emeklilere elektrik, su, vergi ve nakit para desteği geliyor!

24 Temmuz 2023 Pazartesi - 09:09




Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Deprem ve yerel seçimlere ilişkin İstanbul için özel bir düzenleme geliyor. İlk hedef İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması için tersine göçün desteklenmesi. AK Parti’nin yatığı çalışmanın detayları ortaya çıktı. Bu kapsamda yazlarını memleketlerinde geçiren emeklilere, İstanbul'dan taşınmaları halinde pek konuda teşvik verilecek. İşte detaylar...





Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre; AK Parti'nin seçimlere dönük çalışma ve söylemleri belirlemek amacıyla kurduğu strateji kurulunun önemli gündem maddelerinden biri İstanbul ve İstanbul seçimleri.

Kurul, İstanbul'da deprem riskinin azaltılmasının yanısıra yerel seçimin kazanılması için projeler üretmeye devam ediyor. Kurul daha önce İstanbul'un 5 önemli sorununu belirlemişti.

Göçmenler ve sokak hayvanları ile ilgili önerilerin hayata geçirilmesi için bakanlıklar ve İstanbul Valiliği arka arkaya adımlar atmaya başladı.

ERDOĞAN'A SUNULACAK 

Son toplantıda, İstanbul'un sorunlarının çözülmesi için öncelikli olarak nüfus yoğunluğunun düşürülmesi gerektiği, depremden trafiğe birçok konunun bunun ardından hızla yoluna gireceği belirtildi.


İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması için hazırlanan proje önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulacak. Erdoğan'ın talimatları ile son şeklini alıp hayata geçirilecek

HEDEF KİTLE EMEKLİLER 

İstanbul'da yaşayan ancak bahar ayları ile birlikte memleketlerine gidip yılın yarısını orada geçiren, çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu bir grup var.

Öncelikli hedef kitle olarak bu grup belirlendi. Zaten aylarca memleketlerinde yaşayan bu kişilerin evlerini tamamen taşımaları için neler yapılabileceği üzerinde durulmaya başlandı.

DÖNÜŞ İÇİN TEŞVİK EDİLECEK 


Yazın memleketine gidenlerin sürekli burada kalması için bazı teşvik politikaları devreye sokulacak.

Örneğin, evini taşırsa elektrik, su parası alınmaması ya da az alınması, belli vergi teşvikleri, nakit para verilmesi gibi.

İSTANBUL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA 

AK Parti Ar-ge Başkanlığı, İstanbul seçmenini analiz eden bir kamuoyu araştırması hazırladı. İstanbul'da yaşayan seçmen profili çıkarıldı.

Hangi şehirden geldiğinden, hangi motivasyon ile oy kullandığına kadar bakıldı.


Erdoğan'a da sunulacak araştırmaya göre İstanbul'da gösterilecek adaydan yapılacak propaganda çalışmalarına kadar birçok konuda yol haritası hazırlanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap