SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekli ve memur maaş zammı belli oldu mu?

Emekli ve memur maaş zammı belli oldu mu?

01 Ocak 2020 Çarşamba - 14:00




Ocak ayı geldi milyonlarca emekli ve memur hükümetin açıklayacağı zammı bekliyor. Aralık ayı enflasyonunu bekleyen milyonlarca kişi bir gelişme olup olmadığına 'Emekli ve memur maaş zammı belli oldu? Emekli ve memur maaşları ne kadar oldu?' sorularıyla yanıt bulmaya çalışıyor. İşte son durum...





Emekli ve memurun gözü kulağı yarın açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamlarında... Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurun zam oranı da belli olacak. Bu nedenle heyecan dorukta... Kulis bilgileri meral ediliyor ve "Emekli ve memur maaş zammı belli oldu? Emekli ve memur maaşları ne kadar oldu?" soruları soruluyor.

OCAK 2020 MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklileriyle, işçi ve Bağ-Kur emeklilerini ikiye ayırmak gerekiyor. Biliyorsunuz memur emeklilerinin toplu sözleşmeleri var. Geçtiğimiz aylarda toplu sözleşmeden kaynaklı 2020 yılının birinci 6 aylık için yüzde 4 ikincisi için yüzde 4 yani toplamda yüzde 8’lik bir 2020 yılı zammı olacak. Bunun üzerine enflasyon rakamı yüzde 5’in üzerine çıkarsa çıkan o fark da yüzde 4’ün üzerine ilave edilecek. Bu memur ve memur emeklilerimiz için geçerli.




İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz içinse 2019 yılının ikinci 6 aylık diliminin toplam enflasyonu ne ise olduğu gibi 2020 yılının maaşlarına zam olarak yansıyacak. Şu ana kadar bu rakam yüzde 5.71 olarak belirlendi.

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?




Aralık ayı enflasyon rakamlarının 3 Ocak itibariyle açıklanması bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamının Temmuz-Kasım ayı içerisindeki 5 aylık enflasyon fark oranına yansıtılması ile emekli ve memurların alacağı zam oranı da belli olacak. Zam oranı beklenti anketine göre emekliler % 6,29 memur ve memur emeklilerinin ise % 5,29 oranında zam alması bekleniyor. 
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap