SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi Meclis'te

Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi Meclis'te

11 Aralık 2022 Pazar - 15:44




Bir süredir hazırlıkları süren ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi tamamlandı.





Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

AK Parti'li milletvekillerinin imzasıyla sunulan teklife göre, BOTAŞ'ın ödenmemiş vergi ve idari para cezaları, bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizlerinden oluşan borçları mahsuplaşma yoluyla silinecek.

Mahsuplaşma karşılığında BOTAŞ, 31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşacak Hazine’den görevlendirme bedeli alacaklarından vazgeçecek.

Teklifin TEDAŞ’a ilişkin maddeleri ise iki farklı düzenlemeyi içeriyor.
Buna göre, özelleştirme döneminde TEDAŞ’a devredilen ve 2 bin lirayı aşmayan borçlar silinebilecek. Dava ve icra işlemleri sona erecek.

TEDAŞ'A BORÇLAR 5 TAKSİTTE ÖDENEBİLECEK


1 Ekim 2021 tarihi itibariyle ödenmemiş ve yapılandırılmamış borçların ana para kısmına ise taksit imkanı sunuluyor. Bunun için abonelerin 2023 yılı eylül ayı sonuna kadar TEDAŞ’a yazılı başvuru yapması gerekecek.

Borçlar, her yılın ekim ayı sonuna kadar 5 eşit taksitle faizsiz olarak ödenecek.

ZEYTİNLİKLERDE MADENCİLİĞE İZİN

Torba kanun teklifi, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin verilmesini de kapsıyor. Buna göre elektrik üretimi için madencilik yapılan sahaların zeytinliklere denk gelmesi durumunda bakanlık izni ile madencilik yapılabilecek.
 Mevcut düzenleme, zeytinlik tapusu olan ya da fiilen zeytinlik olan alanlarda madenciliği yasaklıyordu.

LİMANLARIN İŞLETME SÜRELERİ 49 YILA UZATILIYOR


Teklifle Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Devlet Demiryollarına ait limanların işletme sürelerinde de düzenlemeye gidiliyor. Bu limanların işletme süreleri 49 yıla kadar uzatılabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap