SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ekonomi yazarı Oğuz uyardı: "Enflasyon seçim sonrasında zirve yapar"

Ekonomi yazarı Oğuz uyardı: "Enflasyon seçim sonrasında zirve yapar"

06 Temmuz 2022 Çarşamba - 09:39




Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Türkiye'nin seçime dek durgunluk yaşamayacağını belirterek "Enflasyon seçim sonrasında zirve yapar" dedi.





Ekonomi yazarı Şeref Oğuz Dünya gazetesindeki köşe yazısında enflasyonun patlayacağını belirtti. Hiçbir hükümetin seçim sandığı ufukta göründüğünde enflasyonla mücadele etmeyeceğini belirten Oğuz, "Zira enflasyonla mücadele, acı reçetedir, kemer sıkmadır, konfor alanlarını terk etmektir. Hele ki bizdeki hiperenflasyon söz konusu ise kan ve gözyaşı demektir" dedi.

"SEÇİM SONRASI ZİRVEDEN SÖZ EDİLİR"

Seçim ekonomisiyle piyasalar paraya boğulacak, kısılan krediler açılacak, taban fiyatı, katsayı, ücret zammı, teşvik ve hibelerle parasal genişleme sürecinde enflasyonun ivmeleneceğini söyleyen Oğuz, "Bu durumda enflasyonun daha gidecek yolu olur ve ancak seçimin ertesi ayında bir zirveden söz edilir" diye yazdı.

"ZAM YAĞMURU BAŞLAYACAK"

Dünyadaki durgunluk beklentilerine de değinen Oğuz "Türkiye, seçime dek durgunluk yaşamayacak. Zira seçim ekonomisi çok vahşi ölçekte yaşanacak. Fakat seçim sonrası, kaşıkla verilenler kepçeyle geri alınacak. Zam yağmuru başlayacak" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap