SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar/TL 7,20'nin üzerinde

Dolar/TL 7,20'nin üzerinde

24 Şubat 2021 Çarşamba - 17:39




Döviz kurlarında yukarı yönlü hareket bugün de sürdü Dolar/TL, düne göre yüzde 1,5 değerlendi ve 7,21'i gördü. Benzer grafikleri çizen euro/TL'de ise 8,76'lar görüldü. Euro/TL , geçen hafta 8,36 ile son 6 ayın en düşük seviyelerindeydi.





Türk Lirası, dolar ve euro karşısında zayıf görüntü sergiledi. Geçtiğimiz hafta ortasında 6,90'ın da altına çekildikten sonra dolar/TL'de cuma günüyle birlikte başlayan yükseliş trendi üst üste 4. gününde de devam etti. Sabah saatlerinde 7,10'un altında seyreden dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte yeniden yönünü yukarı çevirdi. Günün ikinci yarısında da devam eden yükseliş hareketi sonrası dolar/TL, yüzde 1,5 primle 7,21'i, geçti. Benzer grafikleri çizen euro/TL'de ise 8,76'lar görüldü. Euro/TL , geçen hafta 8,36 ile son 6 ayın en düşük seviyelerindeydi.

7,10 seviyesi kritik

Vakıf Yatırım tarafından paylaşılan bilgi notunda 7,10'un üzerinde kalıcı olup olmayacağının önemine değinildi. Kurumdan paylaşılan değerlendirme şöyle: "Dolar/TL haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta TCMB PPK toplantısı ve Fitch'in görünüm güncellemesi ardından nispeten yatay seyreden TL'de, bu haftaya başlarken diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak dolara karşı değer kaybı görüldü. Dün kısa vadede önemli direnç olarak takip ettiğimiz 7.10 seviyesinin üstüne ataklar görsek de henüz bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmış değil. 7.10 seviyesinin üzerinde kapanışlar görmemiz halinde bir süre yukarı yönlü baskı görülebilir. Aşağıda ise 6.90 seviyesini destek olarak izlemeye devam ediyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap