SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar kuru sert düşecek! Teknik analiz uzmanından dolar uyarısı

Dolar kuru sert düşecek! Teknik analiz uzmanından dolar uyarısı

09 Haziran 2021 Çarşamba - 16:55




Dolar kurunu önümüzdeki günlerde ne bekliyor? Dolar kurunda yaşanan sert yükselişler “Kıdamli Analist”adıyla tanınan ünlü teknik analiz uzmanına göre yerini sert düzeltmelere bırakacak.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz açıklamaları ve son açıklanan ekonomik verilerle tarihi rekorunu yenileyerek 8.88 TL'ye kadar yükselen  dolar kuru birkaç gündür sakin bir grafik çiziyor. Youtube’da 200 bin kişinin üzerinde takipçisi bulunan ve “Kıdemli Analist” adıyla bilinen ünlü teknik analiz uzmanı son yaşanan fiyat hareketlerinin ardından dolar kuru için düşüş uyarısında bulundu.

"DOLAR KURU SERT DÜZELTMELER GELECEK"

Son çektiği YouTube videosunda “Dolar kurunda sert düzeltmelere hazır mısınız ? başlığıyla takipçilerinin karşısına çıkan teknik analiz uzmanı dolar kuru için 8.50 TL fiyatının öneminde değindi.

“Kıdemli analist” dolar kurunda yaşanabilecek olası düşüşü teknik grafikler üzerinde göstererek şunları söyledi:

“Dikkatli olmamız gereken bir sürecin içerisindeyiz. Enteresan ve beklenmedik gelişmelere de her an hazır olmak da fayda var. Dolar kuru tarafında baktığımızda günlük bazda ortalama değerlerin sıkıştığını tepede görebiliyoruz. Kısa vaat edede dikkat etmemiz gereken kritik rakam bu hafta boyunca 8.50 TL seviyesidir. Bu seviyenin altı dolar kurunda uçurumdur."

Dolar kurunda olumsuz senaryoların fiyatlandığını ifade eden “Kıdemli Anlist” Piyasa koşullarına bakıldığında dolar kurunun geri çekilmesi için gerekli koşulların oluştuğunu öne sürdü.


Teknik analiz uzmanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dolar kurundaki şişkinliğin sönmesi için 8.50 TL seviyesi bizim için son destek noktası. Bu bölgenin altında ciddi bir rahatlamaya gireriz diye düşünüyorum. Türk Lirası’nın dolar karşısında olumlu fiyatlanacağını düşünüyorum ki teknik analize baktığımızda dipteki pozitif uyumsuzluğa baktığımızda aşırı değer kaybetmiş Türk Lirası’nın sert bir tepki yükselişiyle birlikte kayıplarının bir miktar törpülemesini bekliyoruz ”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap