SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar 30 lirayı zorluyor!

Dolar 30 lirayı zorluyor!

03 Ocak 2024 Çarşamba - 09:37




Döviz kurlarında aylardır devam eden günlük sınırlı yükseliş eğilimini sürdürüyor.





ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından 2024 yılı için beklenen faiz indirimlerine yönelik beklentilerin azalması, doların Mart ayından bu yana en hızlı günlük yükselişini beraberinde getirdi. Dolar Endeksi'nde yaşanan bu artış Salı günü %0,7'yi aşarak dikkat çekti. En son bu derecede bir günlük artış, dokuz ay önce ABD'deki bölgesel bankaların krizi sırasında gözlemlenmişti. Salı günü piyasa işlemcileri, Fed'in bu yıl yapacağı faiz indirimlerini daha önce öngörülen 150 baz puanın altında tutacağını belirterek beklentilerini düşürdüler. Bu durum, doların güç kazanmasına ve önemli bir yükselişe sebep oldu.

30 LİRAYI ZORLUYOR

Bu gelişmeler ışığında, dolar TL karşısında bugün 29,83 lira seviyesini test ederek 30 lira sınırına dayandı. Euro ise 32,79 lira seviyesinde işlem görüyor. Piyasalar, Fed'in gelecek adımlarını ve faiz politikalarını yakından takip ederken, doların TL karşısında gösterdiği bu yükseliş, ekonomik gündemin ana maddelerinden biri haline geldi. Uzmanlar, doların 30 lira sınırını aşması durumunda yaşanabilecek ekonomik etkileri değerlendiriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap