SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Deprem bölgesine 450 milyon dolar destek

Deprem bölgesine 450 milyon dolar destek

06 Kasım 2023 Pazartesi - 11:24




Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık destek paketine şu ana kadar 11 bin 700 esnafın başvurduğunu söyledi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında ‘Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesini başlattıklarını açıklamasının ardından KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’ler ve esnafla bir araya geldi. İbrahimcioğlu, KOBİ ve esnafa işletme başına 750 bin liraya kadar olan projenin ayrıntılarını anlattı. İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek paketine kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldıklarını belirterek, “Başvurular hızla onaylanıyor. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek” dedi.

Online başvuru

Proje kapsamında Hatay, Kahramanmaraş Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’lerle bir araya gelen İbrahimcioğlu, depremin etkilediği 11 ildeki işletmelerin destekten yararlanmaya davet ederek, şöyle konuştu: “11 ili destekleyecek krediyi ülkemize getirmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği bu desteğe çok kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldık. Başvurular hızla onaylanıyor. Hızlı bir şekilde ödemeye dönüşecek bu programda amacımız, adında da olduğu gibi canlanma yani KOBİ”lerimize can suyu vermek. 200 bin TL’den 750 bin TL’ye kadar olacak desteğin hasar durumuna göre belirleneceği programın başvuruları oldukça kolay. Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Nurdağı ve İslahiye’de hasarsız olmasına rağmen yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler de bu destekten faydalanabilecek. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap