SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Darphane hazır: 2.5 TL’lik bozuk paralar geliyor!

Darphane hazır: 2.5 TL’lik bozuk paralar geliyor!

01 Kasım 2023 Çarşamba - 13:01




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesi durumunda piyasaya sürülmek üzere Darphane'nin yeni 2.5 TL bozuk paranın basılacağı açıklandı.





Darphane’nin 34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paraların basımı çin hazır beklediği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi halinde yeni 2.5 TL’lerin basılacağı söylendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesi halinde, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün 34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL'lik madeni paraların basımına hazır olduğu iddia ediliyor. Daha önce Erdoğan'ın, 2 TL'lik madeni paranın basım önerisini reddederek 2.5 liralık madeni paranın daha uygun olacağını belirttiği öğrenildi.

YENİ 2.5 TL ERDOĞAN’DAN ONAY BEKLİYOR

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre Darphane yetkilileri, 2.5 TL'lik madeni para için yeni bir çalışma yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. İlk aşamada Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafının rölyefi kullanılarak yapılan çalışma, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak hatıra niteliğinde basılan 5 TL'de yer aldı. Bu nedenle 2.5 TL için yeni bir rölyefin planlandığı ifade edildi.

Darphane yetkilileri, 1 TL'lik madeni paranın basım maliyetinin 2 lira 30 kuruş olduğunu belirterek, 2.5 TL'nin de aynı maliyetle basılacağını ve bu sayede tasarruf sağlanarak piyasadaki bozuk para açığının kapatılacağını vurguladılar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap