SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Çal domatesi, Gürcistan pazarında

Çal domatesi, Gürcistan pazarında

02 Ekim 2016 Pazar - 17:03




Denizli'nin Çal İlçesi'nde Belediye ve Ziraat Odası'nın öncülüğünde hayata geçirilen yayla seracılığı kapsamında üretilen domatesler, Rusya, Suudi Ara





Ortalama ağırlığı 180 gram olan 'Torry' cinsi domatesler Gürcistan'a gönderildi.

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası'nın öncülüğünde alternatif gelir kaynakları yaratmak amacıyla hayata geçirilen yayla seracılığı kapsamında üretilen 'Torry' cinci domatesler ihracatçı bir firma aracılığıyla Rusya, Katar ve Suudi Arabistan'a ihraç edildi. Üç ülkenin ardından projede yer alan ihracatçı firma Gürcistan'la da bağlantı kurdu. Ortalama ağırlığı 180 gram olan 'Torry' cinsi domatesler Gürcistan'a ihraç edildi.

Gürcistan'a giden TIR'ı uğurlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, örtü altı domates üreticiliği projesinde rekoltede de çok iyi sonuçlar alındığını, bazı domateslerin ağırlığının yarım kiloya yaklaştığını belirterek, "Kısa sürede büyük işler başardık. Başta üreticilerimiz olmak üzere Çal Ziraat Odası Yönetim Kurulu'na, bu projeye emek veren Çal Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Domates fideleri geçtiğimiz mayıs ayında toprakla buluştu. Bu kadar kısa sürede iç ve dış piyasada aranan ürün oldu. Çal domatesi artık bir markadır. Gelecek yıllarda sera sayısı artacak ve biz Çal'a tersine göçü başarmak için en somut ve en önemli adımı atmış olacağız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap