SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bu şartı taşıyan emeklilere bayram desteği yapılacak! Seçim öncesi emeklilere müjdeli haber geldi

Bu şartı taşıyan emeklilere bayram desteği yapılacak! Seçim öncesi emeklilere müjdeli haber geldi

24 Ocak 2024 Çarşamba - 16:37




SSK ve Bağ-Kur emeklileri için alınan önemli bir kararla, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltilecek. Yapılan düzenlemeyle birlikte, emekli kök maaşı zammı yüzde 37,57 oranına, üzerine eklenen 5 puanlık refah payı ile yüzde 42,6'ya çıkarılacak. Yeni zamlı maşlarının hesaba yatmasını bekleyen emeklilere bir sevindiren haber daha geldi. Bu şartı taşıyan emeklilere nakdi bayram desteği yapılacak. İşte detaylar…





2024 Ocak ayı itibarıyla emekli maaş zamları ve ek ödemelerle ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Emekliler, ilk etapta yüzde 37,57'lik enflasyon farkına dayalı zam oranlarına hak kazandılar ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla ek olarak yüzde 5 zam alacak.

Bu maaş artışlarıyla birlikte emeklilere ayrıca yapılacak olan maaş farklarının ödeme tarihleri de dikkatle takip ediliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen kanun teklifiyle İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin artış oranı yüzde 42,6'ya yükselecek ve en düşük emekli aylığı 10 bin lira olacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde zam farkları emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Zamlı emekli maaşlarının ödeme tarihleri de netlik kazanmaya başladı. Yapılan açıklamalara göre, SSK emeklileri 17 Ocak, Bağ-Kur emeklileri ise 25 Ocak'tan itibaren yüzde 37,57'lik orandaki zamlı maaşlarını almaya başlayacak.

Emeklilere yönelik yapılan ek yüzde 5 zamın ise şubat ayındaki maaşlara yansıması planlanıyor. Bu süreçte, Ocak ayındaki maaş zamlarının ardından emeklilere sağlanan ek zammın ve maaş farklarının şubat ayındaki maaş ödemeleriyle birlikte hesaplara aktarılması bekleniyor.


Bu adımlar, emeklilerin maddi durumlarına olumlu katkıda bulunarak, maaşlarının daha güçlü bir şekilde hesaplarına geçmesine olanak tanıyacak.

Bu gelişmeler devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yönelik sevindirici bir haberle gündeme geldi.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı öncesinde 25 bin emekliye 1.500 TL nakdi destek sağlanacağını duyurdu.

Başkan Tunç Soyer'in açıklamasına göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, emeklilerin bayram öncesi maddi anlamda rahatlamalarına destek olmak amacıyla bu özel nakdi yardımı gerçekleştirecek.

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:


"Değerli emeklilerimiz,

2024’te de yanınızdayız.

Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız.

Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize."

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap