SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bu enflasyon ocak söndürür

Bu enflasyon ocak söndürür

Karadeniz Özel

08 Mart 2021 Pazartesi - 11:55




Trabzon’daki semt pazarlarının fiyatları İstanbul fiyatları ile yarışmaya başladı





// Karadeniz Özel // Emin Saraç // Pandemi dönemi Trabzon’da adeta fırsata dönüştü. Marketlerde bile daha uygun olan sebze ve meyve fiyatları semt pazarında deyim yerindeyse tavan yapmış durumda

Trabzon’un semt pazarları adeta el yakıyor. Bugün tanınmış büyük market zincirlerinin bile daha uyguna sattığı sebze ve meyveleri vatandaş, semt pazarlarından daha pahalıya almaya başladı. Hal böyle olunca ‘daha uygun olur’ diye gidilen semt pazarlarının bu vasfı şimdilerde tarih olma yolunda. Özellikle bu hafta dolmalık biber ve patlıcanda gözle görülür bir artış yaşandı. Dolmalık biber 10.00’TL’ye satılırken, patlıcan 8.50 TL’den alıcı buldu.

GİDİŞAT ÇOK KÖTÜ

Geçen hafta açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, asıl enflasyonun çarşı ve pazarlarda çok daha yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, “Eskiden daha uygun olan semt pazarları artık el yakıyor. Süper marketler bile daha uygunken buralarda neden pahalı anlam veremiyoruz. İnsanlar pandemiyi bahane edip, fiyatları daha da yükseltiyor. Yasaklar tamamen kalksa bile bu durumun değişeceğini sanmıyoruz. Sözde denetim yapıyorlar ama hiçbir işe yaramıyor. Cebimizdeki para eridikçe eriyor. Gidişat çok kötü” dediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap