SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > BOTAŞ, THY ve Türk Telekom satılacak mı? Açıklama geldi!

BOTAŞ, THY ve Türk Telekom satılacak mı? Açıklama geldi!

26 Haziran 2023 Pazartesi - 10:54




Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe gelirlerini artırmak için aralarında THY, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi dev şirketlerin de bulunduğu kamu kurumlarını satacağına dair iddialar için Bakanlık'tan resmi açıklama geldi.





Cumhuriyet gazetesi yeni ekonomi yönetiminin Varlık Fonu kapsamında yer alan Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi kurumların satışı için analiz yaptığını ve dev kurumların Körfez ülkeleri ağırlıklı olacak alıcılara satışının masada olduğunu öne sürmüştü.

Cumhuriyet gazetesinin eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına dayandırdığı iddia gündeme bomba gibi düşmüştü.

Söz konusu iddiaların ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Bu haberler, sadece güzide kurumlarımızı satış manipülasyonu ile yıpratma gayretidir." ifadesi yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ise yalanlama geldi. Bakanlık iddialarla ilgili sosyal medyadan yazılı açıklama paylaştı. Açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Haberle ilgili "Tamamen kendi yorumlarına dayalı bilinçli yalan haber" ifadeleri kullanılırken "Bu haberler, sadece güzide kurumlarımızı satış manipülasyonu ile yıpratma gayretidir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap