SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Borsa düştü, altın ise rekora doymadı! Gözler bu hafta 'Merkez'in kararında

Borsa düştü, altın ise rekora doymadı! Gözler bu hafta 'Merkez'in kararında

22 Ekim 2023 Pazar - 12:58




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ekim ayı politika faizini belirlemek üzere bu hafta toplanıyor. TCMB eylül ayında politika faizini 5 baz puan artırarak yüzde 30'a yükseltmişti. Peki, Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte beklentiler...





Küresel piyasalar Ortadoğu'daki çatışmaların daha da şiddetlenebileceği ve ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasını daha da sıkılaştırabileceğine yönelik endişelerle haftayı negatif bir seyirler tamamladı. Borsa düştü, altında ise yükseliş ve rekorlarla geçti. Gözler ekim ayı Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ekim ayı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

EKİM AYI FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans Anketi: TCMB PPK toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e çekileceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40 oldu.

HSBC: HSBC Ekonomisti Melis Metiner tarafından kaleme alınan raporda Türkiye'nin haftaya büyük montanlı (tutar) faiz artışı yapabileceği belirtildi. Yıl sonunda politika faizinin yüzde 32,5 olması beklendiği belirtilen rapora göre gelecek hafta gerçekleşecek toplantıda da 250 baz puanlık faiz artışı bekleniyor.


Deutsche Bank: Alman bankacılık devi Deutsche Bank TCMB’den 500 baz puanlık faiz artışı bekliyor.

EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 5 puan artırarak yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap