SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Borç boğaza geldi! Kredi nedeni ile yasal takibe alınanların sayısı 1 milyonu aştı!

Borç boğaza geldi! Kredi nedeni ile yasal takibe alınanların sayısı 1 milyonu aştı!

21 Aralık 2023 Perşembe - 10:44




Aldığı maaş yetmeyen vatandaş mecburen kredi kullanımına yöneldi. Ancak artan hayat pahalılığı ve kötüye giden ekonomik koşullar nedeni ile borcunu ödeyemeyen vatandaş sayısı 1 milyonu aştı. Şimdi ise vatandaşlar yargı ile karşı karşıya bırakıldı..





Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verileri, son bir yılda bireysel kredi kullanan kişi sayısının (takipteki krediler hariç) 1.8 milyon artarak 39.3 milyon kişiye yükseldiğini gösterdi.

1 MİLYONU AŞKIN KİŞİ YASAL TAKİBE TAKILDI

Ortalama kredi bakiyesi ise 63.7 bin TL düzeyinde gerçekleşti. En güncel verilere göre, Ocak-Ekim 2023 döneminde bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 1 milyon 100 bin kişi oldu. Bu dönemde, borcunu ödemeyen ve halen devam eden kişi sayısı ise 3 milyon 836 bin 53 kişi olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, varlık yönetim şirketlerine satılan bireysel kredi ve kredi kartı borcunda 2 milyon 100 bin kişinin borcu devam ediyor.

TÜKETİCİ KREDİLERİ REKOR SEVİYEYE ÇIKTI

Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu'na göre, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde 41 milyar liralık bir batık tüketici kredisi alacağı bulunuyor. Bununla birlikte, vatandaşların TOKİ'ye olan taksitli konut borcu ise 59 milyar liraya ulaştı. Tüketici kredileri yıl başından bu yana yüzde 67 artışla 2 trilyon 556 milyar liraya yükselirken, bireysel kredi kartı borç bakiyesi yüzde 140 artarak 1 trilyon 73 milyar liraya ulaştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap