SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin'de milyon dolarlık tarihi vurgun!

Bitcoin'de milyon dolarlık tarihi vurgun!

10 Ocak 2024 Çarşamba - 14:57




Kripto para piyasası, ABD menkul Kıymetler ve Borsa Komisyon





SEC'in X hesabından yapılan duyuruda, tüm spot Bitcoin ETF'lerinin onaylandığı belirtiliyordu. Bu duyuruyla birlikte Bitcoin fiyatı kısa sürede 48 bin dolar seviyesine kadar yükseldi.
Ancak kısa bir süre sonra SEC Başkanı Gary Gensler, kurumun hesabının hacklendiğini ve herhangi bir ETF'e onay verilmediğini açıkladı.

BITCOIN’DE SERT HAREKET

Sahte duyuru 20 dakikadan kısa silinmeden önce en az 1 milyon görüntülenme aldı. Olaya tepki olarak, Bitcoin fiyatı kısa bir süre için yaklaşık 48 bin dolara yükseldi, ancak kısa bir süre sonra 45 bin doların altına düştü.

SEC'in açıklamasının ardından Vitcoin fiyatı sert bir şekilde geriledi ve 45 bin doların altına düştü. Bitcoin şu sıralarda 45 bin 974 dolar civarında hareket ediyor.

TOPLAM 217 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU

Bitcoin’deki aşağı ve yukarı yönlü hareketlerle birlikte piyasadan toplam 217 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Coinglass verilerine göre son 24 saatte 133 milyon dolarlık long pozisyon, 84 milyon dolarlık ise short pozisyon sıfırlandı. Yatırımcıların Bitcoin’de 84 milyon dolarlık, Ethereum’da 42 milyon dolarlık pozisyonları silindi. En fazla tasfiye 82 milyon dolar ile Binance borsasında yaşandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap