SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin ve Ethereum'daki hızlı yükselişin nedeni belli oldu

Bitcoin ve Ethereum'daki hızlı yükselişin nedeni belli oldu

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:48




Kripto para piyasalarının en değerlileri Bitcoin ve Ethereum'da dün akşam başlayan hızlı yükselişin arkasındaki neden ortaya çıktı.





ABD mahkemesinin Grayscale ETF lehine karar vermesiyle kripto para pazarının toplam değeri yüzde 5 artarken Bitcoin  de bu olumlu rüzgarı arkasına alarak yüzde 7,3'lük kazanç elde etti.

Kripto pazarının toplam değeri 1,11 trilyon dolara yükselirken, Bitcoin fiyatı, önceki günü 26 bin 121 dolarda kapattıktan sonra günlük yüzde 7,3 kazançla 28 bin 46 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin bugün 27 bin 453 dolardan işlem görüyor.

Kripto para yatırım şirketi lehine verilen karar kripto paraların seyrini değiştirdi

ABD mahkemesinin kripto para yatırım şirketi Grayscale'in borsada işlem gören fonu (ETF) lehine karar vermesinin ardından kripto paralar değerlendi.


Ethereum yüzde 5,4 artışla 1.743 dolara yükseldi

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük altcoini olan Etherum da pazartesi günü 1.653 dolardan kapandıktan sonra yüzde 5,4 artışla 1.743 dolara kadar yükseldi.

Değeri yüzde 10 artan kripto paralar var

Dijital varlık fiyat takip sitesi CoinMarketCap'in verilerine göre bazı altcoinlerin fiyatları son 24 saat içinde yüzde 10 civarında arttı.

Veriler, kripto pazarının toplam değerinin yüzde 5 artışla 1,11 trilyon dolara ulaştığını gösterdi.


Dava sonuçları piyasayı etkiliyor

ABD DC Temyiz Mahkemesi, geçen yıl Grayscale'in Bitcoin Trust'ını bir ETF'ye dönüştürme başvurusunu reddeden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu aleyhine karar verdi. Bu gibi kararlar da kripto para birimlerini güçlendiriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap