SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bitcoin’deki Yükseliş Devam Ediyor

Bitcoin’deki Yükseliş Devam Ediyor

14 Şubat 2024 Çarşamba - 16:14




BTC, 51.000 Doların Üstüne Çıktı! Ralli Devam Edecek Mi?





Lider kripto para birimi Bitcoin, dün açıklanan ABD enflasyon verisiyle birlikte yükselişine kısa bir mola verse de bugün yükselişine devam ediyor.

Bu noktada BTC, 51.000 doları aşarken, Aralık 2021’den bu yana ilk kez 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.Bu artış Bitcoin’deki büyümenin devam ettiğine dair yükseliş hissiyatının devam etmesi ve opsiyon tüccarlarının önümüzdeki aylarda fiyatların 75.000 dolara kadar çıkacağına dair bahis oynamasının ortasında geldi.

Analistler bu seviyedeki alım opsiyonlarının yatırımcıların yükseliş beklentisi içinde olduğunu gösterdiği belirtilirken yüksek seviyelerdeki toplu alım opsiyonlarının tecrübeli yatırımcılar arasındaki yükseliş eğilimini yansıttığını ifade etti. Bu noktada analistler ikiye bölünürken bazıları yükselişin devam edeceğini düşünürken bazıları da bu seviyelerden bir düzeltmenin gelebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Bitcoin’deki bu yükseliş altcoinleri de hareketlendirirken ,bu yükseliş düşüş bekleyen ayı yatırımcılarını terste bıraktı.

Zira Coinglass’tan alınan verilere göre son 24 saatte kaldıraçlı pozisyonlardaki 217 milyon dolar tasfiye oldu.

Bunlardan 125 milyon dolar short pozisyonlardan oluşurken, 92 milyon doları da long pozisyonlardan oluştu.

Spesifik olarak bakıldığında ise Bitcoin’de 920milyon dolarlık short pozisyon tasfiye olurken BTC’yi Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) takip etti.

Bitcoin ve altcoinlerdeki yükseliş devam ederken kripto para yatırımcılarının duygusal reflekslerini ölçmeye çalışan popüler analiz şirketinin, piyasa oynaklığı, pazar hacim ivmesi, sosyal medya ilgisi, Bitcoin hakimiyet grafiği ve internette kripto paralar ile ilgili yapılan araştırma türlerinin trendlerini baz alarak hesapladığı, “korku ve açgözlülük endeksi” bugün 100 üzerinden 74 puan olarak hesaplandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap