SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bir zam haberi daha! Mutfak tüpünün fiyatı 500 lirayı geçti..

Bir zam haberi daha! Mutfak tüpünün fiyatı 500 lirayı geçti..

04 Ağustos 2023 Cuma - 10:42




Benzin, motorin ve Otogaza gelen zamdan sonra 460 lira olan mutfak tüpüne de 40 lira birden zamlandı. İşte güncel fiyatlar...





Son günlerde enerji ve su fiyatlarındaki artışlar nedeniyle vatandaşlar zorlu günler geçiriyor. Özellikle mutfak tüpü ve su fiyatlarındaki yükselişler, tüketicilerin cebini zorlamaya devam ediyor. Mutfak tüpü fiyatının 460 liradan 500 liraya çıkmasının ardından, tüp satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Kadirlili bir tüp satıcısı olan Furkan Tokgöz, zamdan dolayı yaşanan fiyat artışlarından ve tüketicilerin tepkisinden bahsederek, "Normalde tüp satışlarımız 460 liraydı ve bir gün içerisinde 500 liraya çıktı. Arayan müşterilerimizle çok problem yaşıyoruz. Fiyatı çok yüksek buluyorlar. Piknik tüpümüz 85 liraydı, bir gün içinde 95'e çıktı. Bu satışımızı da etkiliyor. Vatandaş tüp almıyor hatta arayan da almıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"HİÇ KİMSE NE TÜP ALIYOR NE SU ALIYOR"

Su fiyatlarında da büyük artışlar yaşandığını belirten Tokgöz, müşteri taleplerinin ciddi oranda azaldığını ifade etti. Eskiden günde 50 damacana satışı yaptıklarını ancak şimdi bu sayının 20-25'e kadar düştüğünü belirten Tokgöz, "Müşteriler arıyor su fiyatına da çok pahalı diyor. Hiç kimse memnun değil bu zamlardan dolayı." dedi.

GÜNCEL MUTFAK TÜPÜ FİYATLARI


Aygaz firmasının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre 12 kg mutfak tüpünün satış fiyatı 520 TL olarak belirlendi. İzmir için fiyat açıklaması yapan Aygaz 12 kg mutfak tüpünün satış fiyatının 501 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Tüp fiyatlarının Aygaz firması özelinde en ucuz olduğu illerden birisi de Ankara oldu. Ankara'da Aygaz bayileri 12 kg mutfak tüpünü 497 TL'den satıyorlar.

Bir diğer firma olan İpragaz'ın da fiyatlarında 500 TL barajına ulaşıldığı görülüyor. İstanbul'da İpragaz bayiler 12 kg mutfak tüpünü 500 TL'ye satmaya başladıkları görülüyor. Türkiye'de yaygın bayi ağına sahip firmalardan birisinin de Milangaz olduğu biliniyor. Milangaz'ın da fiyatlarında 500 TL barajının aşıldığı görülüyor. Bu firmaya bağlı bayiler de İstanbul'da 12 kg mutfak tüpünü 503 TL'den satıyorlar. Diğer illerde de benzer fiyatların olduğu görülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap