SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Vedat Işıkhan müjdeyi verdi: Tüm memurlar 3600'lü olacak!

Bakan Vedat Işıkhan müjdeyi verdi: Tüm memurlar 3600'lü olacak!

02 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:39




6 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam pazarlığı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm memurlara 3600 ek gösterge müjdesi verdi.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "zam görüşmelerini herkesi memnun edecek şekilde bitirmek hedefimiz" dedi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren zam-sözleşme süreci dün itibariyle başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ilk toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti.

Bakan Işıkhan toplantının açılışında yaptığı konuşmada tüm memurlara 3600 ek gösterge müjdesi verirken toplu sözleşme görüşmelerini de tarafları memnun edecek şekilde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasına '6 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak maaşları için 7 dönem toplu sözleşme görüşmelerini başlatıyorum' diyerek başlayan Işıkhan 2002'de 2.5 milyon olan kamu personeli sayısının bugün 5 milyonun üzerine çıktığını hatırlattı.


"KAMU ÇALIŞANLARINI ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Işıkhan 'Bütçeden kamu personeline ayrılan payı da artırdık. 2002'de bu pay yüzde 18 iken bugün yüzde 27'yi aşmış durumdadır. Görüşmeleri, tarafları optimal düzeyde memnun edecek şekilde bitirmeyi planlıyoruz. Tüm memurların 3600 ek göstergeden yararlanacağı yeni bir yasal düzenleme planlanıyor' dedi.

'Toplu sözleşme çalışmalarımızın sonucunda, mutabakata vararak 'Toplu sözleşmemizi inşallah hayırla ve uzlaşma içinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz' diyen Bakan Işıkhan, geride kalan 21 yılda Türkiye'nin yapısal sorunlarını çözerek; toplumsal barışı ve huzuru tesis eden bir yönetim anlayışını benimsedikleri ve kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmediklerini söyledi. Bakan Işıkhan Türkiye'de kamu sendikacılığında yüzde 75'lik örgütlenme oranının gelişmiş birçok ülkenin üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan'ın başkanlık ettiği toplantıda Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve diğer sendikacılar katıldı.

15 AĞUSTOS'TA YAPILACAK ZAM BELİRLENECEK


Toplantıda, izlenecek takvim de belirlendi. Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek. Taleplerini geçen hafta 129 madde ile açıklayan Memur-Sen, 2 yıl için toplam yüzde 110 zam istemişti. Kamu-Sen ise 15 Ağustos'ta Bakan Işıkhan'ın katılacağı toplantıda teklifini duyuracak. 21 Ağustos'ta Işıkhan'ın katılacağı toplantı ile görüşme sonuçları paylaşılacak.

ALİ YALÇIN: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Toplantı öncesi açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Refah payı dahil olmak üzere 3'er aylık dönemler şeklinde teklifte bulunduk. Bunun ana nedeni enflasyonist ortam. İkinci yılda 6'şar aylık olmak üzere teklifte bulunduk. Toplamda 1. yıl yüzde 70, ikinci yıl yüzde 40 olmak üzere yüzde 110 teklifle masaya gelmiş durumdayız. 936 teklif var masada. Bu taleplerin en önemli çözüm mercii toplu sözleşme masasıdır. Bu tekliflere ilişkin çözüm arayışımızı yürütürken aynı zamanda toplu sözleşme yasamızın memurların beklentilerini karşılamadığını yine masada gündem haline getirecek bir prensip kararı almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap