SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan duyurdu: Türkiye küresel ihracatta rekorunu tazeledi

Bakan duyurdu: Türkiye küresel ihracatta rekorunu tazeledi

29 Aralık 2023 Cuma - 13:33




Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'Türkiye küresel ihracattan (toplam 23,9 trilyon dolar) %1,06 pay almış, böylece rekorunu yenilemiştir.' açıklamasında bulundu.





İhracatı artırmak Türkiye ekonomisinin en önemli hedeflerinden biri. İhracatın geliştirilmesi için yapılan destek ve kolaylaştırıcı kararlarla ihracatın artırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Son aylarda üst üste rekor kırarak ilerleyen ihracat kanadından önemli bir veri paylaşıldı. Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı payı açıkladı.

Buna göre, Türkiye'nin 2023 yılının ilk 9 ayı sonunda, yıllıklandırılmış mal ihracatı 253,3 milyar dolara yükseldi ve Türkiye küresel ihracattan yüzde 1,06 pay alarak rekorunu yeniledi.

BAKAN BOLAT: TÜRKİYE REKORU YENİLEDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından, Dünya Ticaret Örgütünün (DTÖ) ihracata ilişkin son verilerini değerlendirdi.


Güzel bir haberi, halkımız ve ihracatçılar ailemizle paylaşmak istiyoruz. "Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından açıklanan son istatistiklere göre, 2023 yılının ilk 9 ayı (Ocak-Eylül) sonunda, yıllıklandırılmış mal ihracatımız 253,3 milyar dolara yükselmiştir. Türkiye küresel ihracattan (toplam 23,9 trilyon dolar) %1,06 pay almış, böylece rekorunu yenilemiştir. 2022 yılı sonunda ülkemiz ihracatının küresel ihracattaki payı %1,02 idi." İnşallah bu güzel haberlerin devamı temennisiyle.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap