SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan açıkladı: Vergi indirimi geliyor!

Bakan açıkladı: Vergi indirimi geliyor!

04 Şubat 2017 Cumartesi - 15:55




Bakan Ağbal vergisini zamanında ödeyen ile geçmişe dönük vergisel şartlarını tam olarak yerine getiren mükelleflere indirim geleceğini açıkladı.





Maliye Bakanı Naci Ağbal, hem vergisini zamanında ödeyen hem de geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini tam olarak yerine getiren mükelleflere indirim imkanı getireceklerini açıkladı. Ağbal "İndirim oranında genellikle yüzde 5 şeklinde bir beklenti var, bu oran da olabilir. Çalışmamızı Bakanlar Kuruluna arz edeceğiz, indirim oranına orada karar vereceğiz.' dedi.

BORCUNUN OLMAMASI LAZIM

Ağbal vergi indiriminde faydalanmak için geçmişe dönük borcu olmaması gerektiğinin de belirtti.

Bakan Ağbal "Yani belli bir süre 3 yıl olur 5 yıl olur, bizim tercihimiz 3 yıl. Geçmiş 3 yıl her beyannamesini süresinde vermiş, her beyannamesini süresinde ödemiş. Bazen 3-5 bin lira küçük rakamları arada bir kaçırırsınız, bunları dikkate almamak lazım. Beyannamelerin düzenli olarak zamanında verilmiş olması, ödemelerin düzenli olarak zamanında yapılmış olması bir ölçüt olacak. Bu indirimden yararlanılacak dönem itibarıyla herhangi bir vergi borcu olmayacak." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap