SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > ATO Başkanı Baran, Şimşek'e 'KDV oranları zorluyor'

ATO Başkanı Baran, Şimşek'e 'KDV oranları zorluyor'

27 Aralık 2023 Çarşamba - 15:40




Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti.





Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret eden ATO Başkanı Gürsel Baran, vergi gelirlerinin ağırlıklı olarak dolaylı vergilerden sağlandığını dile getirdi. Sektörel farklılık gösteren KDV'nin bir işletmeye girişiyle çıkışı arasında da fark olduğunu belirten Baran, bu farklılığın reel sektörü zorladığını söyledi.

'TEK ORANLI KDV ZORLUKLARI ORTADAN KALDIRIR'

Baran, tek oranlı KDV'nin uygulamadaki zorlukları ortadan kaldıracağını belirterek, "Tek oranlı KDV, hem işletmeleri hem de tüketicileri rahatlatacaktır. Bu nedenle, tek oranlı KDV'ye geçilmesi konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

ÇEK VE KREDİ KARTI KULLANIMININ ARTIRILMASI TALEBİ

Uygulamada yaşanan sıkıntılar sebebiyle çekin güvenilir bir ödeme aracı olmaktan çıktığının altını çizen Baran, "Türk reel sektörü, belki de dünyada ilk ve tek örnek olarak uzun yıllar çeki vadeli ödeme aracı olarak kullandı.

'TİCARİ KREDİ KARTLARINA TAKSİT SAYISI ARTSIN'

Ancak çekte yaşanan sıkıntılar nedeniyle vadeli bir başka ödeme aracına ihtiyaç doğuyor. Bu nedenle ticari kredi kartlarına uygulanan taksit sayısının artırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Aynı şekilde kredi kartı ile vergi ödemesi konusunda bulundukları girişimin üzerine, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu alanda 50 bin lira limitin belirlediğini ifade eden Baran, ardından limitin 500 bin liraya çıkarıldığını kaydetti.

'KREDİ KARTIYLA VERGİ ÖDEMELERİNDE LİMİT KALDIRILSIN'

Kartla yapılan SGK prim ödemelerinde bankaların komisyon almaması gerektiğini de söyleyen Baran, "Kredi kartıyla vergi ödemelerinde limitin kaldırılması, SGK ödemelerinde komisyon alınmaması tahsilatların artışına da katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

VERGİ İNDİRİMİNDE PROSEDÜRLER AZALTILSIN

Baran, vergisini düzenli ödeyenlere yönelik uygulanan indirimde de prosedürlerin azaltılmasını istedi.

'ESNAF VE TACİR AYRIMI KALDIRILSIN'

Esnafa kamu bankası tarafından piyasa faizinin yarısı kadar kredi kullandırılırken, ticaret odasına kayıtlı olanların bu imkandan yararlanamadığını söyleyen Baran "Yan yana aynı işi yapan iki işletmeden biri esnaf diğer tacir diye birbirinden farklı tutuluyor. Esnafa sağlanan desteklerden üyelerimizin de faydalanması sağlanmalı" dedi.
Ziyarette Bakan Şimşek’e Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya eşlik ederken, ATO heyetinde; ATO Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Ali Yıldız, Halil İlik, Adem Ali Yılmaz ve Yasin Özyolu bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap