SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Asgari ücret için masadaki TÜRK-İŞ'e bağlı Genel Başkan net fiyat verdi

Asgari ücret için masadaki TÜRK-İŞ'e bağlı Genel Başkan net fiyat verdi

29 Haziran 2022 Çarşamba - 09:22




Asgari ücret için masadaki TÜRK-İŞ'e bağlı Genel Başkan "Net asgari ücret 6 bin-6 bin 500 civarında olmalı." dedi.





Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 14.00'te toplanacak. Masada işçileri temsil eden TÜRK-İŞ'e bağlı Tek Gıda İş Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Türkel asgari ücret için net fiyat verdi.

TÜRK-İŞ, mayıs ayında 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 20 bin 818 TL, açlık sınırının ise 6 bin 391 TL'ye yükseldiğini açıklamıştı. Asgari ücret rakamına 6 aylık enflasyonun üzerinde bir artış yapılması gerektiğini belirten TÜRK-İŞ'e bağlı Tek Gıda İş Sendikası'nın Genel Başkanı Türkel, "Net asgari ücret 6 bin-6 bin 500 civarında olmalı. Ekonomi böyle tepetaklak gittiği sürece herkes yoksullaşmaya devam edecek" dedi.

"ASGARİ ÜCRETLİ BİN 500 EKMEK KAYBETTİ"

Asgari ücret 2 bin 825 lira olduğunda vatandaşların 2 bin 450 adet ekmek alabildiğini belirten Türkel, "Şimdi asgari ücret, 4 bin 253 lira. Çalışan bin 20-40 ekmek alıyor. Ekmeğe gelen zamla birlikte asgari ücretli bin-bin 500 ekmek kaybetmiş oluyor." açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN FİYAT VERDİ


Sendikalı ve örgütlü olan büyük işletmelerimizin yükünün artacağını söyleyen Türkel, "Onları cezalandırmış duruma düşürmeye hakları yok. İşletmelerimizin toplu iş sözleşmeleriyle ücretlerinde artış var. Ama orada da asgari ücretli çalışanlara iyileştirme yapılmaması gibi bir olumsuz ayrıntı söz konusu." olduğunu belirtti.

"Negatif bir ayrımcılık yapılması halinde de bu doğru olmaz." diyen Türkel, asgari ücret için beklentisinin 6 aylık enflasyon yüzde 40'lardaysa onun üzerinde birkaç puanla artış yapılması yönünde olduğunu açıklayarak "Net asgari ücret 6 bin-6 bin 500 civarında olmalı." diye konuştu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap