SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Araç sahiplerine kötü haber! Bir zam daha 26 TL'yi aşacak

Araç sahiplerine kötü haber! Bir zam daha 26 TL'yi aşacak

24 Ağustos 2022 Çarşamba - 09:28




Akaryakıt fiyatlarındaki baş döndüren zam fırtınası devam ediyor. Motorine bu gece yarısı itibariyle 95 kuruş daha zam bekleniyor. Motorinin fiyatı 26 TL'yi aşacak.





Brent petrolde günlük kayıp dün yüzde 3’ü aştı. Son düşüşle aylık kaybı yüzde 10’a yaklaşan petroldeki en büyük baskı küresel yavaşlama endişeleri oldu.  Ancak uluslararası piyasada brent petrolün varil fiyatının düşmesine rağmen, ülkemizde benzin ve motorine gelen zamlar büyük tepki topluyor.

Geçtiğimiz hafta 77 kuruş ve 1 lira 7 kuruşluk zam yapılan motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 95 kuruş daha zam gelmesi bekleniyor.

Dün 80 kuruş zam gelen benzinde ise değişiklik beklenmiyor.

Son zamlarla halihazırda 25 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı yeni artışla beraber İstanbul’da 25,98 lira, Ankara’da 26,07 lira ve İzmir’de ise 26,08 liraya yükselecek.

Brent petrolde yaşanan düşüşe rağmen motorin fiyatlarına yapılan zamların ardından benzin ve motorin fiyatındaki fark 5 TL'yi aşmıştı.


Brent petrolde son durum

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. Yeni haftaya da 100 doların altında başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 99,74 dolardan işlem görüyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap