SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın son bir yılda yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Altın son bir yılda yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

10 Ocak 2024 Çarşamba - 16:37




Enflasyondan korunmak isteyen vatandaşlar altın yatırımına yönelirken Kapalıçarşı'da gramı 2050 liraya satılan altın, son 1 yılda yaklaşık yüzde 90 oranında kazandırdı.





Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken yatırımcısının ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz sen Ocak ayında bin 100 lira seviyelerinde satılan gram altın bugün Kapalıçarşı’da 2 bin 50 liradan satılıyor. Son 1 yılda yaklaşık yüzde 90 getiri sağlayan altın güvenli liman olarak da ilgi çekiyor.

Kapalıçarşı’da çeyrek altın 3 bin 372 liradan, yarım altın 6 bin 735 liradan, tam altın ise 13 bin 426 liradan alıcı buluyor.

'ALTIN YÜZDE 90 CİVARINDA ARTIŞ GÖSTERDİ'

Altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulunan Kapalıçarşı’dan kuyumcu Anıl Şengül, ‘‘Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 50 lira civarında alıcı buluyor. Geçen seneye göre altın yüzde 90 civarında artış gösterdi. Enflasyondan korunmak isteyen vatandaşların altına yöneldiğini gördük. Sarrafiye grubu altınlara talep var, yatırım amaçlı alındığı için işlemesiz altınlar tercih ediliyor’’ dedi.

Altının yükseliş nedenlerinden bahseden Şengül, ‘‘Tüm dünyada enflasyon sorunu var. İsrail’in Filistin’e saldırıları var. Geçen sene de Rusya - Ukrayna savaşı altına yükseliş olarak yansıyordu. Küresel riskler nedeniyle altın fiyatları artıyor. Altın bu dönemlerde güvenli liman olarak dikkat çekiyor’’ diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap