SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın fiyatları tepetaklak! Uzmanlar kritik seviyeyi açıkladı

Altın fiyatları tepetaklak! Uzmanlar kritik seviyeyi açıkladı

24 Haziran 2021 Perşembe - 09:54




FED'in faiz artırımına gideceği beklentileri artarken ons altın fiyatı gerilemeye başladı. Gram altının fiyatı da 500 lira seviyesinin altına sarktı.





ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına gideceğine inananların sayısının artmasıyla birlikte altın fiyatlarında baskı oluşmaya başladı. Fed'in 2022 sonunda faiz artırımı yapması bekleniyor.

Fed yetkililerinden Bullard, Kaplan ve Bostic'in 2022 yılı sonunda faiz artırımı beklediklerini ifade ettiler. Bu gelişmenin ardından ons altın 1772 dolar seviyesine kadar gerilemiş oldu.

GRAM ALTIN 492 LİRAYA GERİLEDİ

Ons altındaki düşüş ve dolar kurundaki gerileme gram altın fiyatlarını aşağı çekti. Gram altın gün içinde en düşük 492.9 lira, en yüksek 495.7 lira seviyesini görürken saat 08:27 itibariyle 494.7 lira seviyesinden alıcı buluyor.

ANALİSTLER DÜŞÜŞ BEKLİYOR


Dolar endeksinin 11 haftanın zirvesine çıkmasıyla birlikte analistler ons altının 1769 dolar desteğini test edebileceğini işaret ettiler.

VERİLER TAKİP EDİLECEK

Altın fiyatlarının yönünü ABD'de açıklanacak olan işsizlik sigortası başvuruları, yarın açıklanacak ÜFE verileri belirleyecek. Gelecek hafta da ABD tarım dışı istihdam verisinin altın üzerinde etkili olabileceği öne sürülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap