SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Altın fiyatları için bu seviyeler geliyor!

Altın fiyatları için bu seviyeler geliyor!

02 Şubat 2022 Çarşamba - 19:21




Yerli yabancı 4 usta analist altın fiyatları için adeta rota çizdi. Gram altın fiyatı başta olmak üzere ONS altın fiyatları için konuşan analistler altın fiyatları için rakam verip tahminde bulundu.





Altın fiyatları genel itibariyle düşüş eğiliminde hareket ediyor. FED tarafından gelen faiz kararı sonrası ONS altın fiyatları 1700 dolarlara kadar geri çekilmişti. Gram altın fiyatları pek iç açıcı seyretmiyor. Altın yatırımcısı düşüşten etkilenirken altın fiyatı ne olacak diye merakını sürdürüyor. Dev bankaların analistlerinden altın fiyatları için çarpıcı tahminler geldi. Altın fiyatlarını etkileyecek faktörleri sıralayan analistler öngörülerini paylaştı.


Altın fiyatları için tahminleri paylaşan usta analistlerden biri olan Thorsten Polleit, ons altın fiyatlarında 2280 dolar seviyesinin potansiyeli olduğunu düşünüyor. Altın fiyatları için Polleit, “Yaygın beklenti, merkez bankalarının bu yıl para politikasını sıkılaştırmasının şimdilik değerli metaller, özellikle de altın fiyatlarını sınırlayacağı yönünde. Ancak günün sonunda merkez bankalarının ‘enflasyonu aşağı çekmek’ yerine ‘ekonomileri ayakta tutma’ hedefine öncelik vereceğine inanıyoruz.” yorumunda bulundu.
Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, FED’in tutumuna işaret ederek faiz artışına dikkat çekiyor. Moya, bu durumda değerli metalin baskılanacağını söylüyor. Fakat Moya, altın fiyatlarında orta ve uzun vadede yükseliş öngördüğünü belirtti.

Usta analist Bernard Dahdah, ons altın fiyatlarının 1630 dolara düşebileceğini öngörüyor. Söz konusu altın fiyatındaki beklentisini ise şöyle açıklıyor:

“Altın fiyatlarının, esas olarak normalleşme ve Fed ve diğer merkez bankalarının faiz artırım potansiyeli nedeniyle 2022’de gerilemeye devam etmesini bekliyoruz. Enflasyonun göreceli olarak yüksek kalması beklense de, 2021’den (% 7) çok daha düşük bir seviyede (% 2,8) olacağını tahmin ediyoruz.”

Altın fiyatları yorumları ile dikkat çeken bir başka analist ise Mehmet Ali Yıldırımtürk. FED’in Mart ayında yapacağı faiz artırımının miktarının önemine değinen Altın Uzmanı Yıldırımtürk, altın fiyatlarının enflasyondaki yükselişten pozitif manada etkileneceğini ve gram altın fiyatının 850-875 liraya kadar çıkabileceğini öngörüyor. Yıldırımtürk’e göre, altın fiyatlarında en kritik nokta, 800 lira rakamı. Yıldırımtürk, gram altın fiyatlarında bu rakam aşılırsa yukarı yönlü hareketler gözlenebileceğini düşünüyor. Yatırımcıların uzun ve orta vadeli düşünmesi gerektiğini belirten Yıldırımtürk, Fed’in sert para politikasını devam ettirmesi durumunda gram altının 800 liralarda kalabileceğini belirtiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap