SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > AKP seçime 6 ay kala vatandaşa sinsi bir oyun oynayacak!

AKP seçime 6 ay kala vatandaşa sinsi bir oyun oynayacak!

11 Nisan 2022 Pazartesi - 13:50




Ekonomist Şenol Babuşçu AK Parti hükümetinin enflasyonla mücadele etmediğini belirtirken seçime 6 ay kalan vatandaşa oynayacağı enflasyon oyununu deşifre etti.





Ziraat Bankası eski müdürü ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu Türkiye ekonomisinin son durumunu değerlendirirken seçime yönelik AK Parti’nin bir hazırlık içerisinde olduğunu belirtti.

SEÇİMAE 6 AY KALA AKP'NİN OYNAYACAĞI OYUN!

Katıldığı bir sosyal medya kanalında konuşan Şenol Babuşçu “Hükümet seçim stratejisi olarak enflasyonla mücadele etmiyor. Seçime 6 ay kala enflasyon yüzde 40’lara geriletilecek ve ‘bakın biz yapabiliyoruz’ diyecekler” ifadelerini kullandı.

Babuşçu çok konuşulacak iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

"Hükümet algı yönetimi yapmak için süslenmiş sözler söylüyor. Enflasyonun ülkemizde düşmesi mümkün değil. Daha da yükselecek. Enflasyonu düşürmekle bilerek uğraşmıyorlar. AK Parti seçim stratejisi olarak 2022 enflasyonu 80, 90 çıksın. 2023’te seçim öncesi enflasyonda bir şeyler yaparız. Bir takım tedbirler alırız ve 6 ayda yüzde 40’a indiririz. Sonra da ‘Bak biz istersek indirebiliyormuşuz. Daha da indirebiliriz 2022’de enflasyon yüksekti zaten’ diyecekler. Dolar kurunda böyle yapmadılar mı? Doları bir gecede 18 TL’ye çıkarıp tekrar bir gecede 13 TL’ye kim indirdi. Enflasyonda da aynı strateji uygulanacak"


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap