SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıta dev zam! Benzin ve motorin fiyatları yıkıp geçecek...

Akaryakıta dev zam! Benzin ve motorin fiyatları yıkıp geçecek...

02 Mart 2022 Çarşamba - 09:25




Zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor. Benzin fiyatı, motorin fiyatı iki günlük indirimin ardından büyük bir zam geliyor. Benzinin ve motorinin litre fiyatı 17 TL'yi geçecek.





Türkiye’de sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları sürücüleri adeta canından bezdirdi. Peş peşe gelen akaryakıt fiyatları zamlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak sektör kaynaklarından benzin fiyatı ile motorin fiyatlarına yeni bir zammın geleceğini öğrenildi. 

BENZİN VE MOTORİN FİYATINA DEV ZAM GELİYOR

Benzin fiyatı ve motorin fiyatı 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere 23 ile 96 kuruş bir indirilmişti. Söz konusu indirim 2 gün sürdü. Akaryakıt sektörü kaynakları benzinin litre fiyatı için 3 Mart tarihinden itibaren 85 kuruş, motorinin litre fiyatı için ise 90 kuruş zam bekleniyor. Söz konusu zam sonrası akaryakıt fiyatları tavan seviyeye çıkacak ve benzinin ve motorinin litre fiyatı 17 TL'yi aşacak. Net rakamlar ise zam öncesi piyasa verilerine göre şekilleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI CEPLERİ TUTUŞTURDU

Akaryakıt fiyatları sürücülerin ceplerini adeta tutuştururken, sürücüler benzin fiyatları karşısında şaşkınlıkları gizleyemiyor. Artan dolar kuru, küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve haber akışları akaryakıt fiyatları üzerinde etkisini günden güne hissettiriyor. Brent petrol fiyatı da rekor üstüne rekor kırıyor.


BENZİN FİYATI 17 TL SINIRINDA İŞLEM GÖRÜYOR

Artan dolar kuru benzin fiyatlarını vurdu. Hali hazırda benzinin litre fiyatı İstanbul’da 16,54 TL, Ankara benzin fiyatı 16,63 TL, İzmir benzin fiyatı 16,65 TL, Antalya benzin fiyatı 16,75 TL, Bursa benzin fiyatı 16,59, Adana benzin fiyatı 16,72 TL’den satılıyor.

MOTORİNİN LİTRE FİYATI UÇTU

Motorinin litre fiyatı ise 16 TL’yi aşmış durumda. İstanbul motorin fiyatı 16,08 TL, İzmir’de motorin fiyatı 16,18 TL, Ankara motorin fiyatı 16,18 TL, Antalya motorin fiyatı 16,29 liradan satılıyor.

LPG FİYATI 10 LİRAYI GEÇTİ


LPG fiyatı da 2 Mart itibariyle 61 kuruş daha zamlandı. Bu gelişmenin ardından İstanbul’da LPG otogaz fiyatı 10,79 TL Ankara LPG fiyatı 10,49 TL, İzmir LPG fiyatı 10,56 TL, Bursa LPG fiyatı 10,55 TL’den satılmaya başlandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap