SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt fiyatlarına İTO'dan çözüm: Pompaya mercek tutulacak

Akaryakıt fiyatlarına İTO'dan çözüm: Pompaya mercek tutulacak

01 Kasım 2021 Pazartesi - 15:24




Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından İstanbul Ticaret Odası çözüm önerisinde bulundu. İTO, akaryakıt istasyonlarında zammın önüne geçmek için maliyet analizi raporu hazırlanacağını duyurdu.





Dolar kurundaki dalgalı seyir nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Geçen hafta benzine 72 kuruş zam yapılmış ardından ise 25 kuruşluk indirim gelmişti. Akaryakıt kalemleri Kasım ayına da zamla başladı.

Akaryakıt kalemlerinden LPG Otogaz, doğalgaza gelen zammın ardından bu gece yarısından itibaren 48 kuruş zam gelecek. LPG Otogaz'ın 7 TL, motorin ile benzinin 9 TL sınırına dayanması sonrası İstanbul Ticaret Odası’ndan çözüm önerisi geldi.

İnşaattan turizme, sağlıktan eğitime kadar birçok sektörle ilişkisi bulunan akaryakıt sektörünün sorunları İTO'da gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman, "Akaryakıt, birçok sektör için temel gider kalemlerinden biri konumunda. Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artış, tüm sektörlerin maliyetine yansıyor. Diğer yandan İngiltere’de akaryakıt tedarik zincirinde yaşanan aksamalar, bu sektörün ne kadar stratejik bir konumda olduğunu da gösterdi” dedi. Salman, bu itibarla, sektöre yönelik özel bir araştırma yapılacağını belirtti.

Akaryakıt istasyonları maliyetlerinin bayileri zorladığını kaydeden Salman, İTO Yönetim Kurulu olarak, Akaryakıt Meslek Komitesi’nin de talebi doğrultusunda, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne sektör maliyet çalışması yaptırılacağını dile getirdi.


Salman, şöyle konuştu: “Bu çalışmalarla makamlara gittiğimizde daha somut ve yapıcı adımlar atıldığını görüyoruz. Özel sektör olarak bu tarz güncel ve bilimsel çalışmalarla sektör analizlerimizi yaparsak, sorunlarımızın çözümü, ihtiyaçlarımızın giderilmesi ve sektör politikalarının geliştirilmesi için kamu ile daha net ve hızlı çalışmalar geliştirebiliriz.”

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Üniversite İş Dünyası İlişkileri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Muhittin Adıgüzel, üniversite olarak ‘Akaryakıt maliyet araştırma raporu’nu sektör temsilcilerinin katkısıyla bilimsel bir çalışma olarak hazırlayacaklarını ifade etti.

Adıgüzel, akaryakıt istasyonlarıyla yapacakları anketlerin sektörün mevcut fotoğrafını çekmek ve atılması gereken adımları belirlemek için çok önemli olduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap