SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > AK Parti'den asgari ücrete zam detayı!

AK Parti'den asgari ücrete zam detayı!

12 Nisan 2023 Çarşamba - 14:25




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Seçim beyannamesinde ekonomi başlığı ve asgari ücret detayı dikkat çekti.





AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesi açıklandı. Yayımlanan metinde asgari ücret detayı dikkat çekti. Ayrıca Kabine’de yer alacak ekonomi ekibinin makrekonomik politikaların çerçevesini güncelleyeceği ifade ediliyor.

Asgari ücrete geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan zammın ardından gözler bu yıl yeni bir zammın olup olmayacağına çevrilmişti.

BEYANNAMEDE ASGARİ ÜCRETE ZAM DETAYI

Seçim beyannamesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da temmuz ayında asgari ücrete artış yapacağız ifadesi yer aldı. Beyannamede Kabine’de güçlü bir ekonomi ekibinin olacağı vurgulandı. Ekibin özel kesim ve sivil toplumla diyalog çerçevesinde makrekonomik politika çerçevesini güncelleyeceği kaydedildi.

EKONOMİ EYLEM PLANI UYGULAMAYA KONACAK


Alınması gereken tedbirlerin kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. 5 yılın yol haritası olarak çalışılan ekonomi eylem planının uygulamaya konacağı dikkat çekti.

400 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

2028’de yıllık ihracat hedefi 400 milyar dolar olarak belirlendi. Kamu ihale Kanunu’nun uluslararası normlara göre güncelleneceği vurgulandı.

ALTIN ÜRETİMİNİN 2 KATINA ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

Beyannamenin enerji başlığında yerli üretime parantez açıldı. Yıllık 40 ton olan altın üretiminin 2 katına çıkarılması hedefleniyor.


700 TON LİTYUM KARBONAT ÜRETİLECEK

Elektrikli otomobillerle bilinirlik kazanan lityum pillerin ham maddesi olan lityum karbonat da yerli imkanlarla üretilecek. Eskişehir Kırka ve Balıkesir Bandırma’da kurulacak fabrikalarla yılda 700 ton lityum karbonat üretilecek. İthalat yüzde 50 oranında azaltılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap