SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 65 yaş üstü herkese yaşlılık maaşı

65 yaş üstü herkese yaşlılık maaşı

15 Aralık 2016 Perşembe - 09:49




Devletin yeni uygulamalarıyla birlikte daha da kolaylaşan 65 yaş üstüne maaş bağlanmasında artık yaşlılar bir nebze rahat nefes alacak.





Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve bu kişilere bakacak birilerinin de olmaması durumunda devlet tarafından vatandaşa 65 yaş aylığı  bağlanıyorr.

ARTIK ALMASI KOLAY

65 yaş aylığını almak artık çok daha kolay. Her türlü aylık geliri 392 TL'nin altında kalan, eşinden ve başka bir yerden geliri olmayanlar bu maaşı rahatça alabiliyor.

65 yaş aylığı 3 ayda bir 652.44 TL olarak ödeniyor. Yeni yıldan itibaren yaşlıların aldığı maaşa da zam gelecek. Yapılan hesaplamaya göre; bu tutar 700 liraya ulaşacak. 65 yaş aylığı almak isteyen vatandaşlar bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına ve vakıflara başvuruda bulunabilir. Başvuru için "Yaşlılık aylığı başvuru formu" aylık istek dilekçesi, aylık talebinde bulunan vatandaş tarafından imzalanması yeterli.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap