SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 3600 Ek Gösterge ve EYT Açıklaması!

3600 Ek Gösterge ve EYT Açıklaması!

10 Ocak 2022 Pazartesi - 11:23




Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. İşte haberin detayları:





Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. İşte haberin detayları:

BU YIL TAMAMLANACAK

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve yöneticilerin maaşlarında, emekli aylıklarında ve emekli ikramiyelerinde artış sağlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesinin bu yılın sonuna kadar çıkarılması hedefleniyor. Öğretmenlere ilişkin düzenleme Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diğer meslek gruplarına yönelik 3600 ek gösterge çalışmasını sürdürüyor.

EN GEÇ HAZİRANDA

Dün CNN Türk’te Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergeden emeklilikte yaşa takılanlara (EYT), sözleşmelilerden kamuya taşeron alımına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, “3600 ek gösterge ile ilgili çalışmayı 6 ay içinde en geç mayıs, haziranda Meclis’e intikal ettiririz. Bu yıl içinde tamamlanacak. Kamu çalışanları arasında dengesizlikleri gidereceğiz. Adaletsizlikleri giderecek düzenlemeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi. 


EMEKLİLERE DÜZENLEME

3600 ek göstergenin toplu sözleşme maddesi haline getirildiğini ifade eden Bakan Bilgin, şunları söyledi: “Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti. Artık söylem olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun hükmündedir. Esas düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyoruz. Yıllar içinde daha da artan farklılaşma var. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı bitti. Sendikalarımızla, kamunun diğer kuruluşlarıyla müzakere edeceğiz.”

EYT PROGRAMDA

Bakan Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, EYT sorununun farkında olduklarını, bakanlığın her konu gibi bunun da üzerinde çalıştığını ifade etti. Bilgin, “Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel” dedi.

SÖZLEŞMELİLERE VE TAŞERONA KADRO


Kamuda bir diğer sorunun da sözleşmeli personellerle ilgili olduğunu anlatan Bakan Bilgin, “Sözleşmelileri kadrolularla benzer haklara sahip noktaya getireceğiz. Ama onu gönüllülük esasına bağlayacağız. Çok fazla statü var, karışık. Sadeleştireceğiz ve isteyenler için böyle bir çalışma yapıyoruz. Onu da bu yıl bitireceğiz. Meclis’e haziranda gelmiş olur” diye konuştu. Bilgin, taşeron işçileriyle ilgili kamuda çok küçük bir grup kaldığını ifade ederek, “Sayıları 1 milyondu. 950 binini aldık, 50 bin kişi kaldı. Bu yıl içinde tarih vermeyeyim ama açıklığa kavuşturacağız” dedi. 

300 LİRA EK ÖDEME

Asgari ücretin Gelir Vergisi dışında bırakılması sonrasında asgari geçim indirimi (AGİ) uygulaması son bulmuştu. Bakan Bilgin, “Biz bu süreçte memurlarla ilgili düzenleme yaptık. Memurlara 300 TL’ye yakın ek yapmış olduk. Asgari geçim indirimi kalktı ancak çocuk parası vs. memur statüsüyle ilgili kanunla düzenlenmiş. O devam ediyor. Memurlar artış elde etti. Memur açısından AGİ’nin dışındaki tüm ödemeler devam ediyor” dedi.

STAJ SIGORTASI

Bakan Bilgin staj sigortası hakkında da şunları söyledi: “Mesleki grupların staj konusu var. Hepsinin grubu farklı. Sağlık sigortası yatıyor bazısında emeklilik yatmıyor. Emeklilik sigortası sayılmayanlar ciddi problemlerle karşılaşıyorlar. Staj süresi emeklilik dışında kalınca birkaç yıl fazla çalışması gerekiyor. Çalışmamız var.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap