SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 10 kişiden 8'i işsiz kalmaktan korkuyor! İşsizlik korkusu 10 puan arttı

10 kişiden 8'i işsiz kalmaktan korkuyor! İşsizlik korkusu 10 puan arttı

10 Ağustos 2021 Salı - 09:35




Ekonomik krizde beli bükülen çalışanların en büyük korkusu, işten çıkartma yasağının son bulmasıyla işsizler ordusuna katılmak oldu.





10 kişiden 8’i işsiz kalmaktan korkuyor… İşsizlik korkusu 10 puan arttı!

Ekonomik krizde beli bükülen çalışanların en büyük korkusu, işten çıkartma yasağının son bulmasıyla işsizler ordusuna katılmak oldu. IPSOS tarafından yapılan araştırmaya göre 9-12 Temmuz arasında çalışanların yüzde 71’i işini kaybetme korkusu yaşarken, Temmuz sonuna gelindiğindeyse işini kaybetme korkusu yaşayanların oranı yüzde 81’e ulaştı. İşten çıkartılma yasağının kaldırılmasının ardından hanelerin yüzde 23’ünde de bir kişi işini kaybetti.

Türkiye’nin en büyük problemi hâline gelen işsizlik, çalışanları da korkutuyor. Açlık sınırının altında çalışan dar gelirli, işten çıkartma yasağının son bulmasıyla endişeye kapıldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan işten çıkarma yasağı kaldırıldı. Kıt kanaat geçinen milyonlarca çalışanın içini korku kapladı. IPSOS tarafından yapılan araştırmaya göre 9-12 Temmuz arasında çalışanların yüzde 71’i işini kaybetme korkusu yaşarken, Temmuz sonuna gelindiğindeyse işini kaybetme korkusu yaşayanların oranı yüzde 81’e ulaştı.

10 ÇALIŞANIN 6’SI GELECEKTEN ÜMİTSİZ

İşlerinin salgından dolayı daha da kötü olacağını düşünen çalışan sayısının oranı Temmuz başında yüzde 39 iken,  Temmuz sonunda 17 puanlık bir artışla yüzde 56 seviyelerine geldi. Salgının işlerini kötü etkileyeceğini düşünen 10 çalışandan 6’sının gelecekten ümitsiz olduğu görüldü. Olumlu yönde etkileyeceğini düşünenlerin oranıysa Temmuz başında yüzde 7 iken, ay sonuna doğru bu rakam yüzde 4’e indi. Diğer yandan işten çıkarma yasağının kaldırılmasıysa hane halkını olumsuz etkiledi. İşten çıkartılma yasağının kaldırılmasının ardından hanelerin yüzde 23’ünde bir kişi işini kaybetti. Araştırmaya katılan kişilere “yasağın kaldırılmasından sonra çevrenizde işini kaybeden oldu mu” diye soruldu. Sorulan soruya yüzde 38 evet cevabı verildi. 


AŞI TARTIŞMALARI İŞ YERLERİNE DE YANSIDI

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında ortaya çıkan aşılar beraberinde tartışmaları da getirdi. Çalışanların bazıları aşı olmayanlarla aynı ortamda bulunmak istemediğini belirtti. Yapılan araştırmada; 16-20 Temmuz tarihlerinde aşı olmayanlarla aynı yerde çalışmak istemediğini söyleyenlerin oranı yüzde 41 iken, 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu rakam yüzde 55’e ulaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap