SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Bakan Tekin tarih verdi

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Bakan Tekin tarih verdi

07 Eylül 2023 Perşembe - 15:34




Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı, atama bekleyen yüzlerce öğretmen adayı tarafından sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama bekleyen öğretmen adaylarına müjdeli haberi verdi ve yeni öğretmen ataması tarihlerini duyurdu. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?





Yeni öğretmen atama takvimi, öğretmen olabilme hayaliyle atanmayı bekleyen binlerce kişinin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak kontenjanla birlikte, 2024 yılında yeni öğretmen atamaları yapılacak. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin sürecin Ekim ayı sonunda başlayacağını söyledi. 

“Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” diyen Milli Eğitim Bakanı Tekin, yabancı dil, özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliğinde ihtiyaçların daha fazla olduğunu anlattı.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamaların ardından yeni öğretmen atamalarıyla ilgili tarih verildi.

Buna göre; Yeni öğretmen ataması takvimi ekim sonunda yayımlanacak. 2023-2024 yılı bahar dönemi eğitim öğretim yılı başlarken de yeni öğretmen atamaları yapılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap