SON DAKİKA



Haber > Eğitim > MEB düğmeye bastı! Sınıf Annesi Kaldırılıyor

MEB düğmeye bastı! Sınıf Annesi Kaldırılıyor

06 Aralık 2023 Çarşamba - 10:09




Okullar için yeni karar! Bir dönem sona eriyor! MEB düğmeye bastı!





Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı yeni karar ile Türkiye genelindeki okullarda 'sınıf annesi' uygulaması yasaklandı. MEB, Valiliklere gönderilen uyarı yazısında, bu kişilerin zaman zaman para topladığı ve derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetler olduğunun altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de ki tüm okullara yazı göndererek, "sınıf annesi" adı altında yetkilendirilen velilerin aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönünde şikayetler olduğunu söyledi.

Valiliklere, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen "Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)" konulu yazıda, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINSIN"

MEB'den gönderilen yazıda "Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim." ifadelerine yer verildi.

ÇOCUĞUN SINIF ANNESİYLE DİYALOĞU TEPKİ ÇEKMİŞTİ

NTV'deki habere göre; sınıf anneleriyle ilgili çeşitli şikayetlerin olduğu ileri sürülmüştü. Bazı veliler öğretmenin önüne geçtiğini savunurken bazı veliler de öğretmenlerin okuldaki işleri kolaylaştırdığı savunuyor. Ayrıca bazı sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü'nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratmaları da gelen eleştiriler arasındaydı. Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu. Video sosyal medyada büyük ses getirmişti. "Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım" diyen veliye, öğrencinin "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diye cevap verdiği gündemde geniş yer bulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap