SON DAKİKA



Haber > Eğitim > 19 milyon öğrencinin karne heyecanı! Yaz tatili bugün başlıyor

19 milyon öğrencinin karne heyecanı! Yaz tatili bugün başlıyor

16 Haziran 2023 Cuma - 10:37




İlk ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alarak 3 aylık yaz tatiline girecek.





Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül 2022'de başlatıldı.

Birinci dönem ara tatili, 14-18 Kasım 2022'de, ikinci dönemdeki ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapıldı. 6 Şubat 2023'te başlayan ikinci dönem bugün sona erecek.

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRENCİLERE MESAJ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğrencilere tatil önerisinde bulunan Tekin, “Tatilin sevincini doyasıya yaşarken okumayı ve araştırmayı da ihmal etmeyin. Sizleri yeni eğitim döneminde yenilenmiş ve hazırlanmış bir şekilde bekliyor olacağız” dedi. Öğretmenlere yaptığı fedakârlıklar için teşekkür eden Bakan Tekin, “Yeni dönemde hep beraber bir aile ortamı oluşturma gayretini sürdüreceğiz. Yaklaşık 1.2 milyon öğretmenimizin daima destekleyicisi olacağız” diye konuştu.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında ders zili bugün son kez çaldı; ülkemizin dört bir yanında karne sevinci yaşandı.

Sevgili öğrenciler... Bol bol dinlenin, gezin, eğlenin, kitap okuyun. Çünkü bu tatili hak ettiniz. Göz aydınlığımız çocuklarımızı, kıymetli öğretmenlerimizi, fedakâr velilerimizi büyük emeklerinden dolayı tebrik ediyorum.

DEPREM BÖLGESİNDE TELAFİ PROGRAMLARI YAPILACAK

Öte yandan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bir süre eğitime ara verilen 10 ildeki öğrencilere yönelik telafi programları ise 1 Ağustos-1 Eylül'de uygulanacak.

YKS 17-18 HAZİRAN'DA


Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar, 17-18 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanını yaşayacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da yapılacak.

Öğrenciler, LGS merkezi sınavı ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih, ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap