SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy: Ruslar hep aynı yönetimi kullanıyor

Zelenskiy: Ruslar hep aynı yönetimi kullanıyor

24 Mart 2024 Pazar - 09:59




Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili Rusya’nın ülkesini suçlayan açıklamalara tepki gösterdi. Rusya’nın hep aynı yöntemi kullandığını söyleyen Zelenskiy, "Yüz binlerce teröristi buraya, Ukrayna topraklarına sürdüler, bize karşı savaşıyorlar ve kendi ülkelerinde ne olduğu umurlarında değil” dedi.





Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal paylaşım hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Zelenskiy konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, önceki gün başkent Moskova’daki Crocus City Hall isimli konser salonunda düzenlenen terör saldırısını yapan kişilerin, Ukrayna'ya doğru kaçmaya çalıştıklarına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Putin ve diğer Rus yetkililerinin, saldırı konusunda Ukrayna'yı suçlamaya çalıştıkları ve benzer adımları daha önce de attıklarını kaydeden Zelenskiy, "(Ruslar) Hep aynı yöntemleri kullanıyorlar" dedi.

Zelenskiy, Rus ordusunu Ukrayna ve bu ülkede yaşayan halka yönelik "terör eylemleri" düzenlemekle suçladı.

Konuşmasında, "Yüz binlerce teröristi buraya, Ukrayna topraklarına sürdüler, bize karşı savaşıyorlar ve kendi ülkelerinde ne olduğu umurlarında değil" ifadesine yer veren Zelenskiy, Putin'i, Rus vatandaşlarıyla ilgilenmek, onlara hitap etmek yerine, saldırı konusunu Ukrayna'ya nasıl getireceğini düşünerek bir gün sessiz kalmakla itham etti.


Rus halkının, Ukrayna'da ölen Rus askerleri için Putin'den hesap sormadığı sürece Putin'in bu durumu kendi lehine kullanacağını kaydeden Zelenskiy, "Teröristler her zaman kaybetmelidir ve hayatı gerçekten savunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BEYAZ SARAY: UKRAYNA’NIN DAHLİ YOK

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Moskova’daki saldırının tek sorumlusunun IŞİD olduğunu ve Ukrayna'nın herhangi bir dahlinin bulunmadığını söyledi.

Watson, ABD hükümetinin bu ayın başında Moskova'da planlanan bir saldırı hakkında Rusya ile bilgi paylaştığını ve ayrıca 7 Mart'ta Rusya'daki Amerikalılara yönelik bir kamuoyu uyarısı yayımladığını hatırlattı.

Watson, "Bu saldırının tek sorumlusu IŞİD'dir. Ukrayna'nın herhangi bir dahli söz konusu değildir” dedi.

MOSKOVA'DAKİ SALDIRI


Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıkarken çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 133 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda 100'den fazla yaralı olduğu açıklandı.

Saldırı, IŞİD tarafından üstlenildi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap