SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy: Çatışmalar 1300 kilometrelik hatta sürüyor

Zelenskiy: Çatışmalar 1300 kilometrelik hatta sürüyor

20 Aralık 2022 Salı - 11:25




Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinde Rusya'ya karşı devam eden savaştaki aktif çatışmalarının 1300 kilometrelik cephe hattında sürdüğünü açıkladı.





Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy gece yarısında Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajıyla halka seslenerek, Rusya ile Ukrayna arasında sıcak çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Ukrayna'da devam eden savaşın en sıcak noktasının Bahmut şehri olduğuna dikkati çeken Zelenskiy, "Bahmut, cephe hattı boyunca en sıcak nokta olmaya devam ediyor. 1300 kilometrede aktif çatışmalar sürüyor" dedi.

ZELENSKİY: 99 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜ

Savaşta 99 binden fazla Rus askerin öldüğünü iddia eden Zelenskiy, bu sayının bir gün sonra 100 bine yaklaşabileceğini belirterek, "Ne için? Moskova'da kimsenin bir cevabı yok ve olmayacak" diye konuştu.

Öte yandan Rus güçlerinin Ukrayna'ya İran üretimi insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Zelenskiy, bugün 30 İHA'nın havada imha edildiğini aktardı.


Rusya'nın, İran'dan tekrar "Shahed" tipi İHA'ları aldığını ileri süren Zelenskiy, İran ile Rusya'yı sivillere yönelik terör saldırıları düzenlemekle suçladı.

GÜRCİSTAN'DA TUTUKLU SAAKAŞVİLİ İÇİN TEDAVİ ÇAĞRISI 

Zelenskiy konuşmasında, Gürcistan'da 1 Ekim 2021'de gözaltına alınan, aynı zamanında Ukrayna vatandaşı olan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin sağlık durumunun kötüye gittiğini savundu.

Tiflis'te bir klinikte tutuklu olarak tedavisi süren Saakaşvili'nin, Ukrayna, Avrupa ülkeleri veya ABD'de bir hastaneye nakli için Gürcistan hükümetine seslenen Zelenskiy, "Lütfen onun hayatını kurtarabilecek bir karar verin" dedi.

PUTİN'İN BELERUS ZİYARETİ


Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus'u ziyaret etti.

Minsk'te, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, Belarus ile yakın müttefik ve stratejik ortak olduklarını belirterek, "İki ülkenin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri birlikte almaya ve düzenli ortak tatbikatlar düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Lukaşenko: S-400 ve İskender füze sistemlerini devreye soktuk

Lukaşenko da Rusya'nın Belarus'a sevk ettiği S-400 hava savunma sistemleri ile “İskender” yüksek hassasiyetli füze sistemlerini devreye soktuklarını açıkladı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap