SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'dan flaş Türkiye kararı! Türk vatandaşlarına vize jesti

Yunanistan'dan flaş Türkiye kararı! Türk vatandaşlarına vize jesti

07 Aralık 2023 Perşembe - 13:15




Atina yönetiminin, Türk vatandaşlarına yönelik 7 günlük turist vizesi uygulamasını tekrar başlatma kararı, iki ülke arasında olumlu bir atmosfer oluşturmayı hedefliyor. Bu adımın gerçekleşmesi için Yunanistan'ın Avrupa Komisyonu'ndan aldığı izin, ilişkilerdeki olası gelişmeleri daha da destekliyor.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina ziyareti öncesinde Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ye verdiği röportajda, "Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Görüşmelerde, çeşitli alanlarda ortak deklarasyonlar ve ekonomi, sağlık, eğitim, göç ve turizm gibi pek çok konuda anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

7 GÜNLÜK TURİST VİZESİ

Reuters'ın haberine göre, Yunanistan, Türk vatandaşlarına Türk kıyılarına yakın 10 adaya 7 günlük turist vizesi uygulamasını tekrar başlatmak için Avrupa Birliği Komisyonu'ndan izin aldı. Yetkililere göre, Yunanistan'ın bu adımı ziyaret sırasında duyurarak iyi niyet göstergesi olarak kullanması planlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap