SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunan medyası: Türkiye'deki seçimlerin hemen ardından ABD harekete geçecek

Yunan medyası: Türkiye'deki seçimlerin hemen ardından ABD harekete geçecek

29 Nisan 2023 Cumartesi - 13:00




Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışı ve 14 Mayıs'ta kurulacak sandıkları yakından izleyen uluslararası medya, Putin'in Erdoğan'a övgüler yağdırdığını bildiriyor. Kathimerini ise ABD'nin 14 Mayıs'ın ardından girişeceği skandal F-35 hamlesini sayfasına taşıdı.





Rus Komsomolskaya Pravda gazetesi, 'Rusya Türkiye'ye atom çağı verdi' başlıklı haberinde Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışını okurlarına aktardı. Vladimir Putin ve Erdoğan'ın Moskova ile Ankara arasındaki ilişkileri güçlendirdiği yorumunu yapan gazete, Türkiye'nin dünyadaki otuz üçüncü nükleer güç olduğunu yazdı.

Rus lider Putin'in Akkuyu'yu dünyanın en büyük nükleer güç santrali olarak tanımladığını belirten Komsomolskaya Pravda, Akkuyu'nun aynı anda dört reaktörün inşa edildiği dünyadaki tek santral özelliği taşıdığını da kaydetti. Santralin yapımında Ruslar ve Türklerin yanı sıra uluslararası bir ekibin de görev aldığını dile getiren gazete, Belaruslular, Kazaklar ve Özbeklerin de Akkuyu'da çalıştığını bildirdi.

Komsomolskaya Pravda'daki haberde, törende Türkiye, Rusya ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) bayraklarının santrale çekildiği bilgisi de yer aldı.

Kommersant gazetesi ise, Rusya ve Türkiye'nin Rus turistler için bir ödeme sistemi geliştirdiklerini yazdı. Rebit kart adı verilen sistemin Putin ve Erdoğan arasında görüşüldüğünü bildiren Kommersant, Türkiye'ye tatile giden Rus turistlerin söz konusu sistemi mobil uygulamalardan kullanabileceği bilgisini verdi.

İzvestiya gazetesi Rus turistlerin her zamankinden daha çok Mayıs ayında tatile çıktıklarını, yanı sıra Türk otellerinin de yüzde 30'u bulan fiyat indiriminde bulunduğunu yazdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap