SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunan bakan kafayı Akkuyu'ya taktı! "Türkiye bizimle müzakere yapmalı"

Yunan bakan kafayı Akkuyu'ya taktı! "Türkiye bizimle müzakere yapmalı"

27 Nisan 2021 Salı - 11:03




Yunanistan'ın Akkuyu Nükleer tesisi rahatsızlığı devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Türkiye Akkuyu için komşu ülkelerle müzakere yapmalı" dedi.





Yunanistan'ın Akkuyu rahatsızlığı devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin'in katıldığı tören ile 3. reaktörün temeli atılırken Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'le görüşmesi sırasında Akkuyu Nükleer tesisini Çernobil olayını benzeten Dendias, 'Akkuyu'yu kapatın' demişti. Dendias Akkuyu Nükleer tesisi için skandal açıklamalarını bugün de devam ettirdi.

"TÜRKİYE AKKUYU İÇİN KOMŞU ÜLKELERLE PAZARLIK YAPMALI"

Dendias, 26 Nisan 1986'da Çernobil Nükleer Santrali'nin 4 numaralı reaktöründe meydana gelen kazayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Çernobil ile Akkuyu NGS'yi kıyaslamaya çalışan Dendias, "Daha önce de belirttiğim gibi Türkiye, Akkuyu'da yapım aşamasındaki nükleer santral için komşu ülkelerle pazarlık yapmalı." dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap