SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yeni Zelanda'dan Ukrayna hamlesi: 50 personel "C-130 Hercules" uçağıyla Avrupa'ya gidiyor

Yeni Zelanda'dan Ukrayna hamlesi: 50 personel "C-130 Hercules" uçağıyla Avrupa'ya gidiyor

11 Nisan 2022 Pazartesi - 15:20




Yeni Zelanda, Ukrayna için havacılık tarihinin en başarılı nakliye uçaklarından biri olarak bilinen "C-130 Hercules" uçağı ile 50 askeri personelini Avrupa'ya gönderecek.





The New Zealand Herald gazetesinin haberine göre, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern yaptığı açıklamada, Avrupa bölgesinde barışın küresel istikrar için gerekli olduğunu belirterek Yeni Zelanda'nın desteğinin amacının Ukrayna'nın Rus saldırılarını püskürtmesine yardım etmek olduğunu ifade etti.

Ardern, Ukrayna'ya destek olmak amacıyla 50 askeri personel ile "C-130 Hercules" uçağının Avrupa'ya gönderileceğini açıkladı.

Bir ülkeye yapılan bu saldırının herkes için "tehdit" olduğunu vurgulayan Ardern, Yeni Zelanda’nın da bu durumda rol oynaması gerektiğini kaydetti.

Yeni Zelanda'dan 13 Nisan'da havalanması planlanan uçağın, Ukrayna'ya girmeyeceği, dağıtım merkezlerine ekipman ve malzeme taşımak için Avrupa'da konuşlandırılacağı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap