SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yeni görüntüler paylaşıldı! 67 km'lik Rus konvoyu Kiev’e yaklaştı

Yeni görüntüler paylaşıldı! 67 km'lik Rus konvoyu Kiev’e yaklaştı

01 Mart 2022 Salı - 12:14




Rusya'nın Ukrayna harekatı devam ederken, büyük bir Rus konvoyunun Kiev'e ilerlediğini gösteren görüntüler yayınlandı.





Rusya ordusunun, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ilerleyişi nedeniyle gergin bekleyiş sürerken, ABD merkezli Maxar Technologies, Rus tanklarının kente çok yaklaştığını gösteren uydu görüntülerini yayınladı.

Pazar günü çekildiği belirtilen görüntülere göre yüzlerce tank, mobil füze bataryası, yakıt tankeri ve kamyondan oluşan konvoy, Kiev'e 65 kilometre uzaklıkta konuşlandırıldı. Kentin kuzeyindeki konvoyun tahmin edildiği gibi 30 kilometreden çok daha uzun olması dikkat çekiyor.

Maxar Technologies, Belarus'un Ukrayna sınırında da ek askerler ve saldırı helikopterleri konuşlandırıldığını gösteren fotoğrafları paylaştı.

Görüntüleri yorumlayan ABD'li savunma yetkilileri, Kiev'i kuşatan Rus birliklerinin her an kent merkezine girebileceğini ifade etti.

Rusya'nın dün sivillerin Kiev'den tahliye edilmesi çağrısı yapmıştı.


Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şehirden güvenli bir çıkış için bölgenin hazırlandığı ve sivillerin Vasikov üzerinden şehirden ayrılabileceği duyurulmuştu.

Kiev merkezinin çevresindeki bölgelerde halihazırda füze saldırıları ve çatışmalar artarak devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap