SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yangın felaketinin ardından barınma sorunu çıktı... 2 odalı evde, 22 kişi

Yangın felaketinin ardından barınma sorunu çıktı... 2 odalı evde, 22 kişi

03 Aralık 2023 Pazar - 15:12




Londra'da bir apartmanda çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan felaketin ardından ise bir trajedi çıktı. İki yatak odalı, harabe gibi bir evi 22 kişiye kiralamışlar...





Branıma sorunu gün geçtikçe global bir kriz haline geliyor. Son olarak da Londra'da yaşanan trajik bir olay bu soruna yeniden dikkat çekti. 

Londra'nın doğusunda arızalı e-bisiklet bataryasının neden olduğu yangın, 10 gün önce Bangladeş'ten Londra'ya gelen iki çocuk babası 41 yaşındaki Mizanur Rahman'ın ölümüyle sonuçlandı. Ancak Rahman'ın kaldığı daire acı gerçeği gözler önüne serdi. 

Tower Hamlets yerel yönetiminin internet sitesine göre, Yangına maruz kalan aşırı kalabalık iki odalı apartman dairesinde 22 kişi yaşıyordu.

Kiracılar tahtakurularıyla, küf içerinse yaşıyordu. Aşırı kalabalık dairede öğrenciler, sığınmacılar ve pek çok savunmasız insan, ısıtma olmadan, çamaşır makinesi kullanmadan ve tek bir tuvaleti paylaşmak zorunda kalarak ranzalarda ve yerde uyuyordu.

DAHA FAZLA PARA İÇİN BİR KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR


Eski kiracıların söylediğine göre, evli çift Sofina Begum ve Aminur Rahman tarafından kişi başına haftalık yaklaşık 90 pound (yaklaşık 3 bin lira) karşılığında kiraya verilmişti. Bu da çiftin, 2006 yılında 100 bin pound'a satın aldıkları daire için oldukça yüksek bir kâr elde ettikleri anlamına geliyordu.

Ölümle sonuçlanan yangından sonra Sofina Begum; binanın aşırı kalabalık olmasına izin vermek, lisans koşullarına uymamak, denetim yapmamak ve geçerli bir gaz güvenliği sertifikasına sahip olmamak da dahil olmak üzere altı suçla suçlandı. Kocası Aminur Rahman da benzer şekilde; binanın aşırı kalabalık olmasına izin vermek, lisans koşullarına uymamak ve belediyeye istenen belgeleri sunmamakla suçlandı. Aşırı kalabalık apartman dairesinin sahipleri ise suçlamaları kabul etti.

Tarling Kiracılar ve Konut Sakinleri Derneği başkanı Anthony Iles, Guardian'a çiftin acımasız ev sahipleri olduğunu söyledi.

Ağustos ayında Londra belediyesi, dört yatak odalı bir evde 40 kişinin yaşadığının ortaya çıkmasından sonra ev sahibine evini beş yıl süreyle kiralamasını yasaklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap