SON DAKİKA



Haber > Dünya > Vietnam'da 9 kişiye idam cezası verildi

Vietnam'da 9 kişiye idam cezası verildi

22 Ocak 2024 Pazartesi - 14:33




Vietnam Mahkemesi, ülkenin aylardır görülen en büyük uyuşturucu kaçakçılığı davalarından biri olan uyuşturucu kaçakçılığı davasında nihai kararı açıkladı.





Vietnam'da uyuşturucu kaçakçılığı davalarından birine karışmaktan suçlu bulunan dokuz kişiye idam cezasına verildi.

Rueters'ta yer alan habere göre iki sanık 2021'den 2022'nin başlarına kadar Laos'tan Vietnam'a 105 kilogram metamfetamin ve eroin kaçakçılığından suçlu bulundu.
Vietnam, 100 gram veya daha fazla eroin, metamfetamin, kokain veya amfetamin kaçakçılığından suçlu bulunan herkesin ölüm cezasıyla karşı karşıya kaldığı dünyanın en katı narkotik yasalarından birine sahiptir.

Bu yasaya rağmen Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan alınan verilere göre, uyuşturucu kaçakçılığı yaygın olmaya devam ediyor. 2022'de 24 bin vakadan 36 bin tacir, geçtiğimiz yıl 26 bin 469 vakada 41 bin 400 şüpheli tutuklanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetleri kara, hava ve deniz kanallarında karmaşık bir şekilde gerçekleştiriliyor" ifadesine yer verildi.

Kasım ayında Ho Chi Minh Şehrindeki bir mahkeme, 2020 yılında 216 kilogram uyuşturucuyu Kamboçya'dan Vietnam'a taşımakla suçlandıkları uluslararası bir davada aralarında iki Güney Koreli ve bir Çin vatandaşının da bulunduğu 18 kişiyi ölüm cezasına çarptırmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap