SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ülkeleri karıştıran isimden Ukrayna çıkışı: 3. Dünya Savaşı başladı

Ülkeleri karıştıran isimden Ukrayna çıkışı: 3. Dünya Savaşı başladı

25 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:25




ABD'li ünlü finans spekülatörü George Soros, Ukrayna'daki savaşı "Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcı" olarak nitelendirdi.





ABD hükümetinden aldığı mali destekle dünya genelinde bir sürü ülkenin hükümetini deviren ve dünyayı karıştıran isim olarak bilinen Macar asıllı ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros'tan ürküten açıklama geldi.

Davosta’ki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Soros, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini, medeniyetin sonunu getirebilecek “üçüncü dünya savaşının başlangıcı” olarak yorumladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çinli mevkidaşı Şi Çinping’e sert sözlerde bulunan Soros, otokratik rejimlerin yükselişte olduğu ve küresel ekonominin depresyona sürüklendiği konusunda da uyardı.

‘MEDENİYETİMİZ ÇÖKEBİLİR’

Ukrayna savaşına işaret eden Soros, “Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı olabilir ve medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir.” dedi.


Soros, “Ukrayna işgali birdenbire ortaya çıkmadı. Dünya giderek birbirine taban tabana zıt iki yönetim sistemi arasındaki bir mücadeleye giriyor: açık toplum ve kapalı toplum.” ifadelerini kullandı. 

Putin’in, saldırının bir hata olduğuna inandığını ve ateşkes görüşmesine hazırlandığını ifade eden Soros, “Ancak ateşkes ulaşılamaz çünkü ona güvenilemez. Putin zayıfladıkça daha öngörülemez hale geliyor.” diye konuştu.

MERKEL'E SUÇLAMA

Putin’in doğalgazı kapatabileceği ihtimalini Avrupa Birliği’nin anlaması gerektiğini dile getiren Soros, bununla ilgili de eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’i suçladı.

Merkel'in, gaz tedariği için Rusya ile özel anlaşmalar yaptığını ve Çin’i Almanya’nın en büyük ihracat pazarı haline getirdiğini öne süren Soros, ''bu, Almanya’yı Avrupa’nın en iyi ekonomisi haline getirdi, ancak şimdi ödenmesi gereken ağır bir bedel var. Almanya ekonomisinin yeniden yönlendirilmesi gerekiyor. Ve bu uzun zaman alacak.” dedi.


Çin’i corona virüsü ile ilgili suçlayan Soros, “Çin Devlet Başkanı çok büyük bir sır saklıyor. Çin halkına, orijinal Wuhan varyantı için tasarlanmış ve yeni varyantlara karşı çok az koruma sağlayan bir aşı ile aşılandıklarını asla söylemedi.” ifadelerinde bulundu.

Macaristan'da özel üniversitesi bunan Soros, ABD politikalarına savunan, Soros'un çocukları isimi altında gençleri eğitiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap