SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'dan savaşa dair açıklama: Daha fazla hava savunması gerekiyor

Ukrayna'dan savaşa dair açıklama: Daha fazla hava savunması gerekiyor

26 Kasım 2023 Pazar - 14:05




Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev’de düzenlenen Uluslararası Gıda Güvenliği Zirvesi'nde, Rusya ile devam eden savaşta ülkesinin daha fazla hava savunmasına ihtiyacı olduğunu kaydetti.





Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da düzenlenen Uluslararası Gıda Güvenliği Zirvesi liderlerden hava savunma sistemi istedi. İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset ile Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte’nin de aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinden üst düzey yetkililerin katıldığı zirvede Zelenskiy, “Hava savunmasında eksiklik var, bu bir sır değil” ifadelerini kullanarak, Ukrayna’nın hem tahıl ihracat rotalarını hem de Rusya sınırındaki bölgeleri korumak için daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ukrayna kargo gemilerinin güvenliğinin sağlanması için yabancı ortaklardan gemiler sağlanacağını belirten Zelenskiy, “Ukraynalıların yabancı ekipmanlar eşliğinde güçlü bir şekilde konvoylara eşlik etmesi konusunda anlaşmalarım var” dedi.

"BİZ ONLARI İSTİYORUZ"

Kiev’in hava savunma sistemindeki açığını, ortaklarından gelen ekipmanlarla ve kendi üretim tesisini artırarak çözmeyi umduğunu belirten Zelenskiy, bu konuda ilerleme kaydettiklerini ifade etti. Zelenskiy, “Bazı hava savunma sistemleri var. Biz onları istiyoruz. Bu sistemlerin o bölgeyi ne zaman korumaya başlayacağına hali hazırda bir cevabımız var. Çünkü orada hem koridor hem de insanlar önemli” şeklinde konuştu.
Son günlerde Ukrayna’nın karayolu kargo tedarikinin çoğunu engelleyen Slovak ve Polonyalı kamyoncuların protestoları sorusuna ise Zelenskiy, “Sınırda sıkıntıların öncellikle komşularımızın bazı siyasi adımlarından kaynaklandığına inanıyorum” açıklamasını yaptı. Zelenskiy, Ukrayna’nın komşularına anlaşmazlığı çözmeleri için biraz zaman verilmesi halinde ortada sorunun kalmayacağından emin olduğunu söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap