SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna’ya yardım için destek azalıyor

Ukrayna’ya yardım için destek azalıyor

06 Ekim 2023 Cuma - 10:36




ABD içinde Ukrayna’ya yapılan yardımlar konusundaki görüş ayrılıkları büyüyerek devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti’nin sağ kanadından gelen itiraz Temsilciler Meclisi’nde fon ayrılmasını engelliyor.





Nitekim Başkan Joe Biden, son yaptığı açıklamada, yakında Ukrayna’ya yardıma devam etmenin neden gerekli olduğuna dair önemli bir konuşma yapacağını söyledi. Amerikalılar arasında ülkenin Ukrayna’ya silah sağlamasına verilen desteğin azaldığının görüldüğü bu dönemde Biden’dan gelen çıkış dikkat çekti. Biden, durumun kendisini endişelendirdiğini ifade ederken, bununla birlikte hem halkta hem de Kongre’de çoğunluğunun Ukrayna’ya yardıma devam etme yanlısı olduğunu belirtti.

İran’dan Ukrayna’ya!

Öte yandan ABD, İran’dan ele geçirilen mühimmatı Rusya’nın saldırılarına karşı kullanması için Ukrayna’ya gönderdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, ABD hükümetinin İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan ele geçirdiği yaklaşık 1,1 milyon 7,62 mm’lik merminin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne gönderdiği duyuruldu. CENTCOM’un söz konusu mühimmatın 9 Aralık 2022’de transit haldeki MARWAN 1 adlı gemiden ele geçirildiği aktarılan açıklamada, “Mühimmat, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2216 sayılı kararına aykırı olarak Devrim Muhafızları tarafından Yemen’deki Husilere gönderiliyordu” denildi. CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, “ABD’nin İran’ın bölgedeki ölümcül yardım akışını tüm yasal yollarla kesmek için müttefikleri ve ortaklarıyla çalışmakta kararlı olduğu” ifade edildi. Rus saldırısında hayatını kaybeden sivillerin görüntüleri tüm dünyada büyük rahatsızlık yarattı.

Rusya köyü vurdu: 51 ölü!

Rusya’nın Ukrayna’nın Kupyansk kenti yakınlarında sivil yerleşim yerine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Rus ordusu, Ukrayna’nın Harkov bölgesine bağlı Hroza köyündeki bir kafe ve dükkanın bulunduğu bölgeye yerel saatle 13.15 sıralarında saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda 1’i çocuk olmak üzere 51 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Klymenko, bölgede kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Harkov Bölge Valisi Oleg Sinegubov ise, saldırı sırasında bölgede çok sayıda sivilin bulunduğunu belirtti. İspanya’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya’nın bu ve benzeri terör saldırılarına tek bir şey için ihtiyacı var: Soykırım saldırganlığını tüm dünya için yeni bir norm haline getirmek” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap